Dzsúdó

2019.11.29. 08:49

Két aranyat nyertek a Kano Judo SE fiataljai

Szombaton az ország legjobb serdülő-korosztályú dzsúdósai töltötték meg a siklósi sportcsarnokot a korosztály országos bajnokságán.

Verasztó Lajos

A viadalon tatamira léptek a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői is. Gyáni János mester tanítványai két aranyérmet nyertek.

A lányok 44 kg-os súlycsoportjában Szabó Karolina nagy esélyesként várta a versenyt. Karolina szó szerint végigsöpört a mezőnyön, négy magabiztos ippon győzelemmel lett a 44 kg-osok legjobbja, és szerezte meg immáron harmadik országos bajnoki címét.

Szentandrászki Gréta, az egyesület korosztályos válogatottja felkészülten állt tatamira. A 63 kg-os mezőny legkiemelkedőbb versenyzője sorra nyerte küzdelmeit, és végül négy győzelem után a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Gréta szintén harmadik magyar bajnoki címét szerezte meg a siklósi viadalon.

Gyáni János edző így értékelt: – Gréta és Karolina legjobb formájukat hozták, profi szinten küzdöttek a mai napon. Nem csoda, hogy mindketten háromszoros bajnokok, és rengeteg nemzetközi eredményt is magukénak tudhatnak. Nagy versenyzők, és hosszú távon számíthatok rájuk, egyszer még az olimpián látjuk majd őket, ebben biztos vagyok.

A lányok után a +81 kg-os fiúk következtek, pontosabban Bozó Bence, Kara Bence és Kovács Antal.

Kara Bence, az egyesület kiemelkedő versenyzője, a tőle megszokott magabiztossággal nyerte küzdelmeit, két győztes mérkőzés után ismét magyar bajnoki döntőben küzdhetett riválisával, aki szintén a Héraklész válogatott tagja. Az egyesület négyszeres bajnoka ez alkalommal nagy csata után ezüstérmet szerzett.

Bozó Bence, a serdülő B országos bajnokság második helyezettje, hatalmas ippon értékű dobással kezdte a versenyt, majd az elődöntőben a későbbi bajnokkal találkozott össze. Végül a bronzéremért küzdhetett, ahol taktikai hibát vétett, így a Gyulai Judo SE versenyzője a pontszerző ötödik helyet szerezte meg.

Kovács Antal egy győztes mérkőzést követően vállsérülést szenvedett, így nem tudta folytatni a versenyt, a pontszerző hetedik helyen végzett.

A fiúk között 60 kg-ban a számára új és ismeretlen súlycsoportban állt szőnyegre Kiss Huba. Két bravúros győzelem után a bronzéremért küzdhetett, végül az egyik legnépesebb mezőnyben pontszerző ötödik helyen végzett.

Az éremtáblázaton a ­Békés Megyei Kano Judo SE 50 egyesület közül az előkelő negyedik helyen végzett.

Másnap ugyancsak Siklóson rendezték meg a III. osztályú felnőtt országos bajnokságot. Mivel ezen a viadalon nem indulhatnak bajnoki érmesek, így a Kano Judo SE-ből három versenyző lépett tatamira.

Lipták Fanni sérülése után most versenyzett először ismét, és a sok kihagyás nem okozott neki problémát. Fanni régi formáját hozta, két győztes és egy vesztes mérkőzés után bronzéremmel tért vissza a 78 kg-os csabai versenyző.

A férfiaknál +100 kg-ban Szentandrászki Levente állt tatamira, két magabiztos győzelem után a bronzéremért küzdött, ahol hibát vétett, így a pontszerző ötödik helyen végzett.

Lipcsei Attila 90 kg-osok között a pontszerző hetedik helyet szerezte meg.

A dzsúdósok számára lassan lezárul a 2019-es versenyidőszak, a Békés Megyei Kano Judo SE, és a Gyulai Judo SE egyik legsikeresebb évén van túl. A Kano Judo SE sportolói ebben az évben 15 országos bajnoki érmet szereztek, ebből négy aranyérem. Ezentúl három diákolimpiai bajnoki címet nyertek Gyáni János tanítványai, és több nemzetközi versenyen is a dobogóra állhattak.

A csabai egyesületnek van még egy fő feladata idén, a december 17-én Békéscsabán megrendezésre kerülő japán–magyar csapattalálkozó megrendezése, melynek fő szervezője Gyáni János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában