Asztalitenisz

2019.09.30. 14:54

Szántosi Dávid nyerte a serdülőknél a Duna Kupát

Budapesten, az Ormai László Csarnokban rendezték meg a hagyományos Duna Kupa asztalitenisz versenyt a fiúk részére.

Verasztó Lajos

A viadalon három ország, Ausztria, Szlovákia és hazánk újonc, serdülő és ifjúsági korú versenyzői fogtak ütőt. A serdülő fiúknál egyéniben Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa győzött, aki valamennyi vetélytársa ellen nyert. A döntőben a szlovák Árpás Sámuelt győzte le, aki korábban nyerni tudott a serdülők között a legelőkelőbb helyen álló magyar, a világranglista 26. helyét elfoglaló Huzsvár Erik ellen.

A csapatversenyben a Szántosi Dávid, Lei Balázs alkotta magyar A csapat harmadik lett. A fiúknál összesítésben Magyarország szerezte meg az első helyet. A magyar fiatalok hét versenyszámot is megnyertek a Duna-kupán, a lányok Pozsonyban versenyeztek a hétvégén.

Eredmények. Duna Kupa, 2019. Fiúk. Serdülők:

1. Szántosi Dávid

2. Árpás Sámuel (szlovák)

3. Kárpáti Ágoston

Csapatverseny:

1. Szlovákia

2. Magyarország B (Kárpáti Ágoston, Krebs Levente)

3. Magyarország A (Lei Balázs, Szántosi Dávid)

4. Ausztria

Szántosi Dávid a magyar serdülő válogatott tagjaként október 2.-ika és 6.-ika között részt vesz a szlovén nemzetközi utánpótlás-bajnokságon. A viadalon a magyar serdülő csapatot Szántosi Dávid mestere, Fest Attila, a Szarvasi Körös ASE edzője irányítja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában