Birkózás

2019.09.30. 16:31

Orosházi U23-asok bizonyíthatnak a budapesti vébén

A tavalyi sikeres felnőtt világbajnokság után újabb rangos birkózó eseménynek ad otthont Budapest.

Verasztó Lajos

Beküldött fotó

Fotó: Beküldött fotó

Október 28-án kezdődik a fővárosban az U–23-as világbajnokság a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában, a Ludovika Arénában.

A viadalon az Orosházi Spartacus Birkózó Klub két versenyzője lép szőnyegre, és lesz egy harmadik orosházi kötődésű sportoló is. A napokban Esztergomban válogatóversenyt rendeztek, ahol több súlycsoportban is eldőlt, hogy kik képviselhetik hazánkat a viadalon. A kötöttfogásúaknál 55 kg-ban Rácz Richárd nyerte a válogatót, így az orosházi fiatal szerepelhet az idei korosztályos vébén.

Beküldött fotó

A nőknél 55 kg-ban a kadett Európa-bajnok Szél Anna képviseli majd hazánkat. Még egy orosházi illetőségű fiatal lesz ott a világbajnokságon, a Spartacusos Antal Dániel budapesti tanulmányai idején újpesti színekben versenyez, ő a szabadfogásúaknál 70 kg-ban próbál majd szerencsét.

Mindhárom fiatal elkezdte a felkészülést a világbajnokságra, ahol a magyar szurkolók biztatása mellett szeretnének minél jobb eredményt elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában