Futsal - NB I.

2019.09.16. 13:12

Kétgólos hátrányból fordított a viharsarki csapat a Szekszárd otthonában rendezett bajnokin

Mindkét eddigi bajnokiját hozták a Gyulai Amazonok.

Gajdács Pál

Második bajnoki mérkőzését is megnyerte a szezonban a Gyulai Amazonok NB I-es női csapata, amely ezúttal Szekszárdi UFC ellen kerekedett felül. Az átalakult tolnaiak meglepték a gyulai lányokat, nagy elánnal és kedvvel kezdték a találkozót. A tapogatózó első néhány perc után Kágyi Rebeka szerzett gólt a 7. percben, melyre az 1. játékrészben nem is tudott felelni Molnár Zoltánné csapata. Több kisbüntetőhöz jutottak a vendéglátók, de vagy a szenzációsan védő Palócz Mónika hárított, vagy a lövő játékos hibázott nagyot.

A 2. félidőben nagyobb iramra kapcsoltak a vendégek, ám mégis Kágyi villant újra, aki a 26. percben okosan helyezte a játékszert a vendégek hálójába. Nem adták fel a látogatók, a csapat egyik gólfelelőse, Bálint Rebeka négy percen belül duplázott. A szekszárdiak újabb kisbüntetőket, majd egy 6 méterest rontottak és fejben és fizikálisan is kezdtek elfáradni. A 33. percben Fülöp Diána vágott hatalmas gólt a hazai kapuba, majd Balogh Noémi szemfüles találata révén máris két góllal vezettek a gyulaiak.

Összeroppantak a fiatal szekszárdiak, nem tudtak már felállni a hátrányból. A hazaiakat mégis dicséret illeti, hiszen végig nagyot küzdöttek, de jelenleg a két gól reális különbség a két csapat között. A gyulaiak nagyszerűen kezdték a bajnokságot, ráadásul két nagyobb riválisukat sikerült felülmúlniuk.

Agenta-Girls Szekszárd–Gyulai Amazonok 2–4 (1–0)

NB I-es női mérkőzés, Szekszárd. V.: Molnár P. (Liebhardt, Puskely). Gyula: Palócz M. – Fülöp, Molnár Á., Kurai, Bálint R. Cs.: Balogh N., Mázik, Sovány, Lehóczi. Edző: Molnár Zoltánné. G.: Kágyi 2, ill. Bálint R. 2, Fülöp, Balogh N.

Molnár Zoltánné: – Nem játszottunk jól, főleg az első félidőben volt szétesve a játékunk. Szünet után nyugodtabb játékot és olyan támadásokat kértem a csapattól, melyekkel meglephetjük az ellenfelünket, mindezt az utolsó tíz percben láttam viszont. Nagyon sok mindennel kellett megküzdenünk ezen a találkozón, a játékosoknak főleg a külső tényezőket kell megtanulni kezelni. Győzelmünk teljesen megérdemelt. A következő mérkőzésen szeretnénk pontot, pontokat szerezni Tolnán is. Mai teljesítménye alapján külön szeretném kiemelni a kapus, Palócz Mónikát, aki öt büntetőt is hárított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában