Triatlon

2019.09.05. 13:48

A legerősebb száma, a futás fogott ki a fiatal orosházi triatlonistán

Az év legfontosabb versenye, az Old Lake Man rövidtávú triatlon országos bajnokság kínált jelentős feladatot a fiatal orosházi triatlonos Mokcsay Péternek. Az embert próbáló elmúlt hétvégi tatai viadalon a saját korosztályában, a 18-24 évesek között a 10. helyen végzett.

G. P.

– A legfontosabb versenynek tűztük ki idén, célja elsősorban az volt, hogy felmérjük milyen szintre jutottam el a három év alatt, és hogy mennyire tudom felvenni a lépést az élmezőnnyel. Edzőmmel, Bartos Dáviddal ezzel a versennyel alapozzuk meg a következő évek munkáit. Kérdés volt, hogy a jövő évi szezontól kezdve már fél távon (1,9 km úszás, 90 km kerékpár, 21 km futás) versenyezzek, vagy maradjunk a rövidtávnál és fektessünk be még több pluszt? – vezette fel beszámolóját Mokcsay Péter.

Rövidtávú OB, Tata /Fotó: BMH/

Leggyengébb számában, az úszás előtt igyekezett jól helyezkedni, de így is hatalmas verekedés volt az első néhány száz méteren az Öreg tóban lebonyolított számban. Később tudott csak felvenni egy egyenletes sebességet, de így is csak 29 percnél jött ki 1,5 kilométer után a vízből és a 115. hely környékén áll.

Következett a 40 km-es kerékpározás, ahol hozta a tervezett időt.

– A bolyozás tiltott volt a versenyen, így nem használhattuk ki egymás szélárnyékát, de időnként annyira összesűrűsödött a mezőny, hogy rövid ideig nem szándékosan így haladtam – folytatta a beszámolóját. – Egy óra hét perc tekerés után érkeztem meg a depóba, 35,2 km per órás átlaggal.

A futásnál a 10 km-es táv első felében tudta tartani a remélt 4 perc 20 másodperces kilométerenkénti időt. Öt kilométernél jött egy olyan holtpont, amiből már nem tudott visszatérni. Lezsibbadtak a karjai, szúrt a mellkasa, és a 42-43 perces futóidő helyett 53 percnél tudta le a távot.

– A célba érkezés után percekig feküdtem, az elején nehezen fogadtam el a tényt, hogy a legerősebb számomban, a futásban buktam el – mondta Mokcsay Péter.

A saját korosztályában a 10., abszolútban a 112. helyen végzett a nagyon erős mezőnyben. Ideje: 2:33:25.

Az orosházi fiú elmondása szerint végig nagyon figyelt a helyes frissítésre.

– Triatlonisták mondják, hogy ez a sportág valójában négy számból áll, a frissítés a negyedik, ami legalább ugyanannyira fontos, mint a másik három szám – tette hozzá. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában