Kick-box

2019.08.29. 09:56

Már tizenkilenc érmet szereztek az Eb-n

A győri Gyermek, Kadett és Junior Kick-box Európa-bajnokságon a szerdai versenynapon csak úgy pörögtek az események. Ilyenkor, amikor közeledik a verseny vége, még nagyobb a feszültség és még kiélezettebbek a küzdelmek.

Verasztó Lajos

Fotó: LEOFOTO69

A versenynap végére kirajzolódott, hogy kik azok, akik a legjobb négybe kerültek, kik azok, akik éremmel térhetnek haza. Ebben az összevetésben a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok nem maradtak szégyenben.

Íme a lista! Érmes helyen vannak és legalább bronzérmesek: Petrovszki Márton, Kozsuch Kincső, Laurinyecz Emma, Debreczeni Frida, Fördös Jázmin, Kurunczi Noémi, Jancsó Lili, Kozmann Mónika, Pántya Réka, Petró Lili, Viczián Vivien, Viczián Roland, Czár Tibor, Halász Enikő, Mezei Nikolett, Kürti Bonita, Kékegyi Márk, Szeleczki Lilla, Flack Márk.

Ez 19 érmes, és belőlük még versenyben van 16, vagyis ennyien a döntőbe jutásért lépnek küzdőtérre.

Fehérben Mezei Nikolett

Közben a formagyakorlatosok is folyamatosan tatamira lépnek, akkor, amikor nincs az Arénában küzdelem, hiszen itt zenére hajtják végre gyakorlatukat. Értékes helyezések mellett a legkisebbeknél Annus Marcell aranyérmet szerzett, de még itt sem fejeződtek be a versenyszámok.A sok mérkőzésből néhányat kiemelve: Flack Márk a ringben magabiztosan verte cseh ellenfelét.

Edzője, Hricsovinyi Károly így látta mérkőzését: – Márkó egy kemény cseh versenyzőt vert meg egyhangú pontozással. Az első két menetben a cseh fiú vezetett minimálisan, Márkó elég feszült volt. A harmadik menetben kemény ritmusváltásokkal többször is keményen eltalálta ellenfelét, ezzel a maga javára fordította a mérkőzést. Általában elmondható, hogy a low-kick és a.K–1 mezőny nagyon erős, nincs gyenge versenyző.

Czár Tibor technikai K.O.-val verte ellenfelét. Viczián Vivien magabiztosan menetel. Bátyja, Viczián Roland drámai „pontesőben” 20:17-re verte olasz ellenfelét. Light-contactban Halász Enikő egyhangú pontozással vert egy görög lányt. Kick-light-ban Mezei Nikolett egy dán hölgyet vert magabiztosan és került be a legjobb négybe. Ezek a példák is mutatják, hogy emlékezetes Európa-bajnokságot láthatnak a szurkolók.

Vagyis, marad izgalom bőven a csütörtöki selejtező napra is, s ne felejtsük el, hogy még a csapatküzdelmek is hátra vannak, s abban a Békés megyeiek mindig helyet kapnak.

A csütörtöki párosítások. Point-fighting szabályrendszer.

Gyermek korosztály

24 kg: Kozsuch Kincső–Chloe Orelly (Nagy-Britannia) a döntőbe jutásért.

27 kg. Laurinyecz Emma– Alexandria Karastoianova (Bulgária) a döntőbe jutásért. Debreczeni Frida–Dora Matic (Horvátország) a döntőbe jutásért.

30 kg: Fördős Jázmin–Lena Roessner (Ausztria) a döntőbe jutásért.

+36 kg: Kurunczi Noémi–Jancsó Lili döntő. Kadett 1 (serdülő) kcs.

28 kg: Kozmann Mónika–Teia Bains-Doyle (Nagy-Britannia) a döntőbe jutásért.

47 kg: Pántya Réka–Lucy Conlon-Oates (Írország) a döntőbe jutásért.

Gyözött Czár Tibor /Beküldött fotók/

Kadett 2 (ifjúsági) kcs.

32 kg: Petró Lili–Sarah Cassidy (Írország) a döntőbe jutásért.

46 kg: Viczián Vivien–Anelyia Todorova (Bulgária) a döntőbe jutásért. Juniorok.

69 kg: Viczián Roland–Jack Buckley (Nagy-Britannia) a döntőbe jutásért.

79 kg. Czár Tibor–Callum Hollinshead (Nagy-Britannia) a döntőbe jutásért. Light-contact szabályrendszer.

Juniorok. Halász Enikő–Ryan Niamh (Írország) a döntőbe jutásért.

Kick-light szabályrendszer, Juniorok

65 kg: Mezei Nikolett–Zuzanna Kalbarczyk (Lengyelország) a döntőbe jutásért.

70 kg: Kürti Bonita–Robyn McDonnel (Írország) a döntőbe jutásért.

K–1 szabályrendszer. Junior 2 kcs. 75 kg: Flack Márk–Filip Matic (Horvátország) a döntőbe jutásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában