Labdarúgás

2019.06.04. 08:19

Schindler Szabolcs a Békéscsaba 1912 Előre új vezetőedzője

Schindler Szabolcs készíti fel a következő bajnokságra az NB II.-es Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó-csapatát. A 44 éves, pro-licenccel rendelkező szakember mindenben megegyezett a Békéscsaba 1912 Előre többségi tulajdonosával és vezetőségével, így a lila-fehér klubnál folytatja pályafutását.

Gajdács Pál

Schindler Szabolcs játékosként számos hazai csapatban – Székesfehérváron, az MTK-nál, a Vasasnál, Pécsett, a Bp. Honvédnél Kecskeméten, Szolnokon – megfordult, kétszer nyert Magyar Kupát: az MTK-val 2000-ben, illetve a Honvéddal 2007-ben. Két éven keresztül, 2003 és 2005 között Békéscsabán futballozott, ahol 50 mérkőzésen lépett pályára.

Háromszázadik NB I.-es bajnoki mérkőzésére, 2008. szeptember 26-án, a DVSC ellen került sor. 2011 telén az NB III. Duna-csoportjában szereplő Biatorbágynál folytatta karrierjét. Pályafutása befejezését követően edzőnek állt. Rövid maglódi edzősködés után 2017 nyarától egy éven át a Dorogi FC trénere volt, 2018 nyarán pedig az FC Ajka élére nevezték ki.

A Veszprém megyei klubbal idén kiharcolta a felfelé történő osztályváltást, így az ajkai csapat az új idényben már az NB II.-ben folytathatja. A Nemzeti Sport információi szerint a neve az NB II.-es Gyirmót FC-Győrnél is felvetődött.

Fotó: a Békéscsaba 1912 Előre Facebook-oldala

A Békéscsaba szakmai stábja Kincses Ádám asszisztens edzővel egészül ki. A megyei első osztályú bajnok „kettes” számú lila-fehér csapat vezetőedzője továbbra is Brlázs István Gábor marad, aki egyben második asszisztensként segíti majd Schindler Szabolcsék munkáját.

– Folytatjuk a két évvel ezelőtt megkezdett munkát, vagyis a minél jobb bajnoki szereplés mellett ugyanolyan lényeges lesz fiatal helyi labdarúgóink szerepeltetése – jelentette ki Igricz Mihály, a Békéscsabai 1912 Előre klubigazgatója. – Schindler Szabolcs egy nagyon tehetséges, fiatal edző. Több edzővel is tárgyaltunk, de ráéesett a választásunk, mert ő az az edző, aki elfogadja a mi filozófiánkat. Igyekszünk továbbra is a saját erőforrásainkra támaszkodni, de nem mondunk le arról, hogy ha az új edzőnk is úgy látja, játékosokat igazoljunk.

A klubigazgató elmondta, hogy eddig három játékos – Viczián Ádám, Szatmári István és Gránicz Patrik – távozása biztos, a korábbi hírekkel ellentétben Szalai Dániel marad Békéscsabán. Az MTK-hoz tartozó, de az elmúlt szezont a lila-fehéreknél töltő Mezei Szabolcs maradása attól függ, hogy a fővárosiak edzője, Michael Boris hogyan dönt.

– A távozók helyére a belső védő, a két szélső támadó és egy támadó posztjára szeretnénk majd új játékost igazolni – mondta Igricz Mihály, aki megköszönte a szurkolók edzőkérdésben tanúsított szurkolók türelmét. – Felelősségteljes döntést akartunk hozni, ehhez pedig időre volt szükségünk.

Schindler Szabolcs a a mindenre kiterjedő egyeztetés után megkezdi előre eltervezett szabadságát.

A Békéscsaba 1912 Előre felkészülése június 20-án kezdődik, és a hathetes programban több minőségi edzőmérkőzés is szerepel. Július 6-án Tiszaújvárosba utazik a csapat, ahol öt napon át edzőtáborban készül a következő idényre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában