Labdarúgás

2019.06.24. 12:59

Régi-új edző Sarkadon

Július 1-jén új edző irányításával lát munkához a Sarkadi Kinizsi megye II. osztályú labdarúgócsapata. A zöld-fehéreknél Gurzó Sándor helyét Bali István veszi át, aki három éve már irányította a szakmai munkát.

Gajdács Pál

– Az új évnek merészebb szakmai tervekkel vág az egyesület. A felnőtt csapat számára például négy edzés lesz előirányozva, ami az időmbe munka mellett már nem férne bele – fogalmazott Gurzó Sándor, aki közös megegyezéssel állt fel a kispadról, de nem szakít az egyesülettel, hiszen a jövőben az U19-es alakulatot gardírozza majd.

Az eddigi feladatkörét átvevő Bali István sem lesz idegen a játékosok számára, hiszen korábban egyszer már ellátta az edzői teendőket, az utóbbi fél évben pedig elnökségi tagként segítette a klubon belüli munkát.

– A csapásvonal változatlan marad, azt az utat folytatjuk, amit tavasszal elkezdtünk – mondta az újdonsült tréner. – Főként helyi fiatalok bevetésével szeretnénk tovább fejlődni, ezt még több munkával kívánjuk elérni. Egy szerethető csapatot szeretnénk, amelyet reményeink szerint a szurkolóink ugyanolyan lelkesedéssel támogatnak majd, ahogyan tavasszal is tették. Nem tervezünk komoly változásokat, az élet persze tartogathat kiszámíthatatlan dolgokat, hiszen a fiatal keretünk egy része most érettségizett, tehát a továbbtanulás vagy vidéki munkalehetőség miatt könnyen borulhat az eredeti forgatókönyv.

Pillanatnyilag csak annyi biztos, hogy a 24 éves kapus Petrás István munkája miatt Szolnokra költözik, a 23 esztendős védőt, Komlósi Ferencet pedig Hódmezővásárhelyre szólította az élet, a nagy távolság miatt az ő további szolgálataikról kénytelenek lemondani a Kinizsinél. A pótlásukat illetően már folynak tárgyalások, egyezség híján azonban a neveket még nem szeretnék nyilvánosságra hozni.

Várhatóan minden csapatrészbe érkezik majd új játékos, hogy a tavalyinál masszívabb lehessen az együttes, amelyet a megye I. B osztályba neveznek. A zöld-fehérek eltökéltségét jelzi, hogy már július 1-jén munkához látnak, és az alapozási időszakban négy edzéssel készülnek az újévi kihívásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában