Labdarúgás NB III. - Galériával

2019.06.10. 07:33

Döntetlen az osztályozó első mérkőzésén

Döntetlennel zárult az NB III.-as osztályozó első labdarúgó mérkőzése. A csabaiak előtt több helyzet is adódott, míg a vendégek elsősorban Kádár révén veszélyeztettek, de a lefújásig már nem változott az eredmény.

Verasztó Lajos

Békéscsaba 1912 Előre II.–Kelen SC 1–1 (0–1)

Labdarúgás NB III.-as osztályozó, első mérkőzés

Békéscsaba, Kórház utca, 400 néző. V.: Horváth T. (Tőkés, Molnár I.). Békéscsaba: Uram – Borbély (Bán, a 46.), Dávid, Babinyecz – Mezei, Balog Zs., Szabó Zs. (Varga K., a 64.), Zahorán – Máris (Zsilinszki, a 79.), Tóth D., Ilyés. Edző: Brlázs Gábor. Kelen SC: Haála – Van Den Akker (Krajnc, a 64.), Módly, Egyed, Csabai (Kiss G., a 80.) – Soltész, Balogh B., Rőthy, Szabó B. (Koós, a 76.) – Timári, Kádár M. Edző: Harmati Tamás.

21. perc: Mezei a csabai 16-oson belül becsúszva elrúgta Kádár elöl a labdát, a fővárosi csatár átesett a hazai középpályás lábán. A játékvezető úgy ítélte meg, hogy szabálytalanság történt, és a 11-es pontra mutatott. A büntetőből Timári a jó irányba vetődő Uram mellett, a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 0–1.

56. perc: egy rövid passzos csabai támadás végén Mezeit buktatták a vendégvédők a saját 16-osukon belül. Horváth játékvezető ezúttal is a büntetőpontra mutatott. A 11-esből Tóth D. a jobb sarokba lőtte a pettyest, 1–1.

A találkozó előtt Csendes Ferenc, békéscsabai festőművész egy alkotását nyújtotta át Brlázs Gábornak a megyei I. osztályban bajnoki címet nyert Békéscsaba 1912 Előre edzőjének. A mérkőzés kezdőrúgását Bozó Mirkó, a művész unokája végezte el, aki a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia egyik korosztályos csapatának a tagja.

A lila-fehéreknél sérülés miatt nem szerepelhetett Mácsai László és Nyéki Boldizsár. A fővárosiak kezdtek jobban, különösen a baloldalon Kádár okozott többször is meleg perceket a hazai védőknek. A Kelen SC bátran támadott, és a félidő közepén egy vitatható 11-esből szerzett vezetést. A bekapott gól megfogta a Békéscsabát, sokat hibáztak a hazaiak, nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani a vendégek kapujánál.

A 24. percben Zahorán lövése után suhant el a labda a jobb kapufa mellett. Az ütközésekből rendre az agresszívebben játszó fővárosiak kerültek ki győztesen, a kissé megszeppent csabaiak ellen.

A 35. percben Kádár átadása után a jó helyzetben lévő Csabai lőtt 16 méterről fölé.

A szünetben Brlázs Gábor cserélt, és a bizonytalankodó jobboldali védőjét, Borbély Zsombort levitte, a helyére Bán Benedek állt. Lendületesebben kezdtek a lila-fehérek a második félidőben.

Az 56. percben Mezei egy 11-est harcolt ki, amit Tóth értékesített. Az egyenlítést követően fölényben játszott az Előre II., több ügyes akciót is vezettek, de a befejezéseknél rendre hibáztak.

A 62. percben Mezei szöglete után Máris fejelt a felső kapufára. Mindkét edző cserélt, próbálták dűlőre vinni a dolgot. A csabaiak előtt több helyzet is adódott, míg a vendégek elsősorban Kádár révén veszélyeztettek, de a lefújásig már nem változott az eredmény.

A küzdelmes, több kemény belemenéssel tarkított mérkőzésen, két ellentétes félidő után igazságosnak mondható döntetlen született. A feljutás a június 15-ei fővárosi visszavágón dől majd el.

Jó: Babinyecz, Balog Zs., ill. Egyed, Kádár M., Timári.

Brlázs Gábor: – Az első félidőben meglepett bennünket a vendégcsapat, sokkal agresszívebb volt mint mi. Szünet után már mi irányítottuk a játékot, több helyzetünk is volt, de nem megnyerni a mérkőzést. A továbbjutás még nyílt, minden tekintetben többet kell nyújtanunk a visszavágón, ha győzni akarunk a fővárosiak otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában