Labdarúgás

2019.06.27. 12:56

Az játszik, aki beáll a sorba

Mindössze háromhetes nyári pihenő jutott „osztályrészül” a Gyomaendrődi FC labdarúgóinak.

Gajdács Pál

A Kocsis Zsolt által irányított zöld-fehér együttes kedden tartotta a felkészülés első közös foglalkozását, amelyen 14 játékos jelent meg. Az erre a hétre kitűzött két tréning ráhangoló jellegű, leginkább a közös fociról szól, és persze a labdarúgóknak is színt kell vallaniuk a jövőjüket illetően.

A folytatásban már élesre vált az alapozás. A heti munka három gyakorlásból áll, melyet rendre egy tesztmeccs zár le. Vélhetően több régi-új arc is feltűnik majd a csapatban, a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, a neveket azonban addig nem kívánják felfedni, amíg nincsenek aláírva az átigazolási lapok.

– Hat-nyolc új játékossal számolunk, akik többségét már jól ismerhetik szurkolóink – mondta a változások kapcsán Kocsis Zsolt. – A sok érkező ellenére a megkezdett fiatalítási folyamattal sem szeretnénk felhagyni, hiszen vannak jó képességű, tehetséges játékosaink. Ugyanakkor többen közülük kedvszerűen jártak el az edzésekre, a mérkőzésekre is csak rimánkodások árán jöttek, aminek ezennel vége szakad. Aki beáll a sorba, az tud majd játszani, aki nem, az vélhetően lemorzsolódik, vagy kizárólag az ifik között kap lehetőséget.

Bár neveket nem említett a szakvezető, az új beszállók többsége olyan játékos, aki vagy a klub kötelékeiben nevelkedett, vagy már viselte a csapat mezét. Veszteség is éri a GYFC-t, miután a több poszton otthonos Toldi Balázs felhagy a játékkal, a keret bővülésével pedig lemorzsolódások sem zárhatók ki.

– Bár a helyezésünk alapján vélhetően a megye-kettőben kezdjük meg az újévet, nem bánnánk a nevezések úgy alakulnának, hogy besorolnának bennünket a megye-egy B osztályba. Úgy vélem, ha az erősítéseink realizálódnak, ott is képesek lennénk helytállni. Amennyiben a harmadik vonalba nyerünk besorolást, akkor mindenképpen a feljutást vesszük célba – tette hozzá a tréner, aki 6 edzőmérkőzéssel kalkulál a bajnoki rajtig, bár vannak még olyan időpontok, amelyekre nincs ellenfelük, és a felkészülés végére még a bajnoki rajt is befolyással lehet.

A Gyomaendrődi FC tervezett felkészülési mérkőzései

Július 6., szombat: Gyomaendrődi FC–

Július 13., szombat, 18.00: Tiszaföldvári VSE–Gyomaendrődi FC

Július 20., szombat, 18.00: Gyomaendrődi FC–Túrkevei VSE

Július 27., szombat: Gyomaendrődi FC–

Augusztus 2., péntek, 18.00: Gyomaendrődi FC–Csabacsűdi GYLSE

Augusztus 10., szombat, 18.00: Túrkeve VSE–Gyomaendrődi VSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában