galériával

2019.05.28. 19:50

Ezerötszázan indulnak a hétvégi szupermaratonon

Hétvégén immár 22. alkalommal rendezik meg a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaraton Kerékpáros és Görkori Túrát. A részletetekről kedden Békéscsabán tartottak sajtótájékoztatót az AutoMobil Körös Kft. és a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club képviselői.

Verasztó Lajos

Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös Kft. cégvezetője köszöntötte a megjelenteket a keddi békéscsabai sajtótájékoztatón, majd a ŠKODA újdonságokról beszélt, így a márka új típusáról a Scaláról, és a hétüléses Kodiaq-ról, amelyet a nagycsaládosok vehetnek meg állami támogatással.

Prekop Zoltán, az AutoMobil Körös Kft. munkatársa arról beszélt, hogy már nyolcadik éve vesz részt a Szupermaratonon, az idén a ŠKODA kerékpáros csapatban tizenketten vágnak neki a távnak és lesz egy görkorcsolyásuk is.

Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere kiemelte, az idén már a tizenharmadik szupermaraton szervezésében vesz részt. – A város egyik legnagyobb sportrendezvénye a hétvégi, amelyhez minden segítséget megadunk az atlétikai klubnak. Az évek során nagyon jó kapcsolat alakult ki Arad város vezetőivel, Bognár Levente alpolgármesterrel, és munkatársaival, akik a rendezvény első napján, szombaton remek házigazdának bizonyulnak.

Dr. Ferenczi Attila városi tanácsnok, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt évek során a szupermaraton egy igazi családi, közösségi rendezvény lett, amelyen jól érzik magukat az emberek, ahol a sport örömmé válik. – A tervek szerint szombaton több mint ezerkétszáz kerékpáros vág neki Békéscsabáról a 100 km-es távnak. Az út során minden egyes település nagy szeretettel várja a résztvevőket, Mezőkovácsházán és Medgyesegyházán pedig a kötelező pihenőhelyeken igazi majális hangulat alakul ki.

Tóth Sándor, mesteredző, a Kopp Békéscsabai AC ügyvezetője, versenyigazgató a következőket mondta:

– A sajnálatos malomtűz után veszélybe került a szombati rajt a Csabagyöngyénél. Az illetékes szervek képviselőivel folytatott keddi megbeszélések azonban eredményre vezettek, mindenki kompromisszumkész volt, így rendben elrajtolhat majd a mezőny. Több mint 1250 kerékpáros, 18 görkoris és a tervek szerint 15 egyéni induló vág majd neki a 100 km-es távnak.

A továbbiakban arról beszélt az ügyvezető, hogy nagyon sok ember összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy minden zökkenőmentes legyen. Szólt a polgárőrök, a határőrizeti szervek, a rendezők, és az érintett települések önkormányzati szakembereinek áldozatos munkájáról.

A korábbi évekénél több, idén tizennyolc motorkerékpáros rendező segíti majd a részvevőket az út során.

Czeglédi Katalin, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club marketingvezetője elmondta, az idén első alkalommal a célba érkező résztvevők egyedi érmet kapnak ajándékba. A délután folyamán az ünnepélyes eredményhirdetések után az Acoustic Planet ad koncertet, majd 2200 lufit osztanak szét. A rendezvény díszvendége az atlétikai klub olimpiai bronzérmes súlylökője, Márton Anita lesz, aki a célba érkezés napján ünnepli a névnapját.

Gregor László, a ŠKODA- váltó tagja elmondta, az előző évihez képest egy helyen változik a csapat: Szabó Sándor helyett a Békéscsabai AC fiatal futója, Diószegi Dávid szerepel az ötösben, mellette dr. Kovács Mihály, Tábor Miklós, Varga István és Gregor László szerepel majd. Céljuk, hogy a férfi váltók között megvédjék tavalyi elsőségüket.

Színvonalas programokat kínál vasárnap a 104 Rádió1

Immár hagyomány, hogy a 104 Rádió1 a Békéscsaba-Arad Szupermaraton második napjának, vasárnap a záró rendezvényére nem csak az igazi mai slágereket hozza el Békéscsaba főterére, hanem színvonalas programokat is. A kicsiket egész délután ingyenesen elérhető légvárral, lufival, jégkásával várják, 16 órától pedig Hevesi Imi bácsi szórakoztatja őket egy kiváló gyermekműsorral. 17:30-tól az Acoustic Planet lép a színpadra és az ünnepi díjátadások után sem kell hazasietni, mert elhozzák 20 órától a Show & Bors Zenekart.

– Szeretnénk méltó módon, önökkel és hallgatóinkkal közösen megünnepelni, hogy a 104 Rádió1 a KantarHoffmann legfrissebb hivatalos rádiós hallgatottsági mérése alapján, nemcsak Békéscsaba és Békés megye leghallgatottabb rádiója, hanem a megyei jogú városok előkelő top 10-es listáján már a második helyen szerepel – fogalmazott hírportálunknak Benkó György ügyvezető tulajdonos.

 

Ezek is érdekelhetik