Vívás

2019.05.29. 13:23

Dékány Kinga korai búcsúja

Nem számított a szezon fő versenyének, ám valahol mégis nagy csalódás a tavasszal junior Eb-t és világbajnokságot megjárt Dékány Kinga plovdivi Európa-bajnoki egyéni szereplése.

G. P.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözője éppen csak hogy, de bennragadt a csoportkörben és már csak nézőként követhette az U23-as kontinensbajnokság többi magyar résztvevőjét. A 6-os csoportba besorolást kapó vívó az olasz Roberta Marzani, a brit Susan Maria Sica, a német színekben versenyző Mészáros Noémi, a holland Day de Wijn, és az örmény Emma Poghosova ellen sem boldogult, egyedül a román Alexandra Predescut győzte le. A békéscsabai versenyző ezzel a 73 indulót felvonultató mezőnyben a 65. helyen zárt. Kinga szombaton a csapatversenyben vigasztalódhat.

Nem járt sokkal jobban a gyulai származású, Vasasban sportoló Kardos Edina és a tatabányai Gnám Tamara sem, előbbi rögtön a főtábla első mérkőzésén, utóbbi a legjobb 32 között intett búcsút a versenynek. Egyedüli magyarként a BVSC-s Borsody Emma ugyanakkor délután már a 8 közé jutásért csatázhatott.

Az Eb második napján Dékány Kinga klubtársa, Keszthelyi Zsombor lép majd pástra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában