Taekwon-do

2019.04.26. 13:56

A battonyai Tóth Balázs csapatban bronzérmes a vébén

A németországi Inzellben rendezik a 21. Felnőtt, és 15. Junior ITF taekwon-do Világbajnokságot. A magyar válogatott – köztük a hat Békés megyei versenyző – sikeresen vette az első akadályt, a mérlegelést, ha nem is könnyen, de mindenki hozta a versenysúlyát.

Verasztó Lajos

A szerdai kezdő napon is rendeztek versenyszámokat, de igazán csütörtökön indult be a nagyüzem a 64 ország 1231 sportolóját megmozgató világbajnokságon.

A Békés megyeiek közül a magyarbánhegyesi Süli Tamara a 9-16. helyezettként végzett az I. danosok formagyakorlatában .Az első fordulóban a belga Laura Mourettet verte, a másodikban a bosnyák Samra Mrso-n jutott túl. A nyolcba jutásért a holland Tessa Schoots már nagy falatnak bizonyult. (A holland lány később a legjobb négybe jutott!) Klubtársa, Tamás Boglárka szintén a 9-16. között végzett a felnőtt nők 50 kg-os küzdelmi versenyszámában. Bogi az első körben 4-0-ra győzte le a chilei Constanza Fariast, a következő körben viszont kikapott a lengyel Patrycja Pietaktől.

Az ifjúsági lányoknál 65 kg-ban a battonyai Mezei Nikolett esélyesként érkezett, ennek megfelelően a népes mezőnyben ki is emelték a korábbi világ– és Európa-bajnokot. Az első körben a battonyai versenyző magabiztosan verte a lengyel Wiktoria Miadzelt. Második mérkőzése is egyértelmű győzelem volt az ír Rebecca Quinn ellen. Ezzel bejutott a legjobb négy közé, vagyis bronzérmesnél rosszabb már nem lehet. Hogy milyen lesz a folytatás, az szombaton derül majd ki, amikor az orosz Viktoria Zhdanko ellen kísérli meg a döntőbe jutást és utána remélhetőleg a döntőt. Klubtársa, Tóth Balázs viszont bronzérmet nyert, hiszen a junior speciál törő csapat tagjaként a mieink megszerezték a magyar csapat első érmét a vébén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában