Küzdősport, galériával

2019.03.17. 16:02

Több színvonalas mérkőzést is hozott a Küzdelem Napja

A küzdősportok kedvelői az év első nemzeti ünnepéhez kötik a Küzdelem Napja elnevezésű küzdősportgálát, melyet ezúttal is nagy érdeklődés előzte meg a gyulai Prohászka Zsolt Tornacsarnokban.

Gajdács Pál

Békés megye talán legnagyobb pofonosztó eseményén szombaton is több műfajban, MMA-ban, K–1-ben és profi ökölvívó-mérkőzésen találkoztak egymással a harcosok.

Fotók: Kiss Zoltán

Az este fő attrakcióját a kevert harcművészetekben rendezték meg. Az országos és nemzetközi gálákon rendszeres fellépőnek számító békéscsabai Hocz Csaba egy számára ismeretlent, a szerb Almir Salkanovicsot hozta útjába a sors. Ellenfele huszonöt kilogrammal volt súlyosabb, de az East Warriors hórihorgas versenyzője ezt az akadályt is leküzdötte.

– Pedig nehezen kezdődött számára a mérkőzés, mert a súlykülönbség mellett a szerb még erős is volt – jegyezte meg a mérkőzést követően Kiss Károly, Hocz Csaba edzője. – Aztán belelendült és egy úgynevezett dogbar lábfeszítéssel az első menetben harcképtelenné tette, lekopogtatta ellenfelét.

Kiss Károlynak volt oka az örömre, hiszen másik két tanítványa is sikerrel abszolválta az estét. Igaz, Hári Botond esetében bosszúsággal kezdődött a nap, hiszen a tavalyi mérkőzés visszavágójának is tekintett Bódi Lajos (Militans) elleni MMA-csata elmaradt, mert ellenfele a mérkőzés napján betegségre hivatkozva lemondta a mérkőzést.

– Gyors szervezésbe kezdtünk, végül a szegediekkel hamar megegyeztünk, az egyébként remek képességű Székács Ádám elvállalta a mérkőzést – tudtuk meg Kiss Károlytól.

Sokáig nem tartott a mérkőzés, hiszen két perc elteltével egy jól irányzott testrúgással Hári pontot tett a végére.

Az East Warriors harmadik harcosa, Vincze Krisztián a szegedi Lukács Nikolasszal találkozott. Fél perc telt el mindössze, amikor a csabai sportoló egy bokafeszítéssel lekopogtatta riválisát.

– Kicsit tarthattak volna hosszabb ideig is a mérkőzések, de valószínűleg a földharc során ennyit jelent az, hogy foglalkozunk a jiu jitsu brazil változatával, a Carlson Gracie iskoláját követve – foglalta össze az este történéseit Kiss Károly, aki szerint az idei évük jól kezdődött és azon lesznek, hogy jól is folytatódjon.

– Május 11-én, egy nagyszabású szegedi gálára készülünk, ahol mindhárom fiatalember, Hári Botond, Vincze Krisztián és Hocz Csaba is fellép – mondta Kiss Károly, aki komoly kitüntetésben részesült az este folyamán, hiszen a Békés megyei küzdősportban dolgozó szakember szavazatai alapján megkapta az „Érdemes mester” elismerést. A szép trófeát Shihan Gregor László, VII. Dan, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke adta át.

K-1-ben is több izgalmas csata zajlott, a Hricsovinyi Károly által felkészített békéscsabai Energy Gym versenyzői is teljes sikerrel zártak. A főmérkőzést megelőzően lépett színre Mármarosi Patrik, aki extramenetben K. O.-val diadalmaskodott a hajdúnánási Horváth Tamás ellen. Kliment Kristóf a debreceni Nagy Milán ellen vette az akadályt, a 3x2 menetesre tervezett összecsapást egyhangú pontozással nyerte. K. O.-val zárult Kékegyi Márk K-1-es találkozója is.

Az este folyamán került sor egy profi ökölvívó mérkőzésre is, a gyulai Bimbó Lajos és a nagykanizsai Detre Gábor nézett egymással farkasszemet. A mérkőzés végén végül utóbbi kezét emelhették a magasba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában