labdarúgás

2019.03.23. 10:29

Brlázs Gábor sokat dolgozik azért, hogy eredményes legyen

Idén a tavalyi év eredményei alapján a 43 esztendős Brlázs Gábort választották a megyei I. osztályban az év edzőjének.

Gajdács Pál

A Békéscsaba 1912 Előre II. együttesét 2017 óta irányító fiatal szakember tavaly a második helyig vezette csapatát, és a most futó bajnokságban is dobogón áll a megújult együttesével.

– Azok szavaztak, akik benne vannak a futballban. Jólesett az elismerés, bár tudom, hogy egy edző sikeressége nagyban függ attól is, milyen a játékosállománya a csapatának. Persze, sokat dolgozok, hogy a csapat eredményes legyen. Fontos, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek, aminek nagyon örülök. Ha a tavalyi bajnokságban mondjuk negyedikek vagyunk és nem másodikak, akkor nem biztos, hogy megkapom ezt az elismerést.

Brlázs Gábor tudja, milyen az öltözői hangulat /Fotó: Imre György/

A fiatal trénernek közel sem egyszerű a dolga a megye egyes csapatánál, hiszen minden évben egy teljesen új együttessel vág neki a pontvadászatnak, a játékosállomány ugyanis folyamatosan cserélődik.

– A tavalyi játékoskeretből például írd és mond négyen maradtak. A tavaszi első bajnokinkra négy játékos esett ki, akiket egyik napról a másikra kellett pótolni. Közben figyelnünk kell az eredményességünkre is. Együtt készülünk az Előre U19-es csapatával, így tudom, hogy hasonló helyzetben kit lehet felhozni a megye egyes felnőttcsapathoz – részletezte a nehézségeket Brlázs Gábor.

– A munkámban nagy segítségemre van a játékosmúltam is, egy-egy vereség után akkor is tudom, hogy milyen az öltözői hangulat, ha éppen nem vagyok bent. Tudom, hogy ilyenkor mi megy végig egy játékosban. Azt is tudni kell, hogy mikor kell szigorúan fellépni, és azt is, hogy mikor kell lazítani a gyeplőn.

Brlázs Gábor tavaly elvégezte az UEFA A licences tanfolyamot, ami azt is jelenti, hogy idővel szeretne majd magasabb szinten dolgozni. Itthon Pásztor József az, akitől ellesett néhány fortélyt, a külföldiek közül Pep Guardiola az, akinek nagyra értékeli a munkásságát.

– Évről évre képes megújulni és kirukkolni valami olyannal, amivel eredményes tud lenni az aktuális csapatával – mondta Brlázs Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában