Kick-box

2019.03.06. 09:29

Békéscsabai érmek az Irish Openről

Írország fővárosa, Dublin adott otthont a világ legnagyobb létszámot megmozgató kick-box eseményének, az Irish Open Világkupának. Különös jelentőséget adott a versenynek, hogy először fogadta a vendégeket a rendező, az ír szövetség vezetője, Roy Baker a WAKO kick-box világszövetség elnökeként.

V. L.

Mint ismeretes, az ír sportdiplomatát – aki a WAKO európai szervezetét is vezeti – az előző elnök, a szerb Dr. Borislav Pelevic halála után választották meg a WAKO elnökének. Hatalmas csarnok, 14 (!) küzdőtér és két ring, 35 ország, 296 egyesület, 1684 sportoló 3615 nevezéssel-minden, ami egy fárasztó, de emlékezetes versenyhez adott.

Békés megyét ebben a kavalkádban a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Dezső vezette point-fighting alakulata képviselte. A kilencszeres egyéni világbajnok szakvezető így látta a versenyt:

– Mint mindig, most is óriási mezőny csapott össze, nagyon sok mérkőzés kellett az éremhez. A bíráskodás elfogadható volt, a szervezésben, lebonyolításban is látszott, hogy rutinosak a rendezők. A szerencse kicsit elpártolt tőlünk, hiszen voltak olyan versenyzőim, akik sok mérkőzést nyertek, s nem szereztek érmet, illetve a négy közé jutásért első érvényes találattal kaptak ki. Összességében azért elégedett vagyok, hiszen Petró Lili és Kozmann Mónika nagyon szépen küzdöttek. A felnőtt válogatott Opauszki Dávid formája egyre jobban javul, csakúgy, mint Viczián Viviené, és a junior bronzérmes Magyar Istváné. Viczián Roland ezüstérme is szép teljesítmény! A sportpályafutásuk elején álló kicsiknek még nagy falat ez a verseny. Még azért két aranyat vártam volna, de azért kezd a csapat belelendülni.

Hogy ez mit jelent, a hét végén, szombaton, az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai csarnokában megnézhetik a szurkolók, Itt rendezik meg 10 órától a Békés megyei Kick-box Diákbajnokságot!

Eredmények. Junior 69 kg: 2. Viczián Roland. 84 kg: 3. Magyar István. Kadett 2 (ifjúsági) korosztály. 33 kg: 1. Petró Lili. 37 kg: 3. Petró Lili. 42 kg: 2. Leszkó Kitti. Kadett 1 (serdülő) korosztály. 28 kg: 1. Kozmann Mónika. 42 kg: 3. Pántya Réka.

Kezdők kategóriája. Kadett 2 (ifjúsági) korcsoport. +69 kg: 3. Csiernyik Levente. 65 kg: 3. Csüllög Dorina. Kadett 1 (serdülő) korcsoport. 42 kg: 1. Csiernyik Zsombor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában