röplabda

2019.01.11. 13:34

Paul Bogdannal fut neki az évnek a Swietelsky-Békéscsabai RSE

Szombaton Zágrábban játssza idei első mérkőzését a Swietelsky-Békéscsabai RSE a kispadon egy új szakemberrel, a román Paul Bogdannal. Az új tréner kinevezését pénteken délelőtt jelentette be hivatalos közösségi oldalán a csabai röplabdaklub.

Gajdács Pál

A 39 éves bukaresti születésű tréner december végén romániai klubja, az Agroland Timisoara megszűnését követően érkezett Békéscsabára és az edzések vezetésében is tevékeny részt vállalt. A Békéscsaba első két bajnoki címét megszerző, tavaly márciusban az olasz Alberto Salomoni helyét átvevő, együttesét végül a magyar bajnokságban, valamint a Közép-európai Ligában is csúcsra vezető Kormos Mihály megtartva szakmai igazgatói tisztségét folytatja a munkát.

Paul Bogdan. /Beküldött fotó

– A Swietelsky-Békéscsabai RSE vezetése értékelte a 2018–2019-es szezon első felét – olvashattuk a klub közleményében. – Bár a csapat még teljesítheti az összes, előzetesen kitűzött célt, a menedzsment úgy ítélte meg, hogy új impulzusra van szükség. Ennek első ütemeként a két ünnep között csatlakozott a szakmai stábhoz Temesvárról az a Paul Bogdan, aki fiatal kora ellenére jelentős nemzetközi tapasztalattal bír. A csapat és a szakmai stáb jól reagált az új stílusra, rövid idő alatt megtalálta az összhangot a román szakemberrel, akinek szerepvállalása pozitív energiákat szabadított fel.

Minden körülményt vizsgálva és figyelembe véve az a döntés született, hogy Paul Bogdan veszi át a vezetőedzői feladatokat, munkáját edzőként továbbra is Leiszt Máté, statisztikusként Antonio Ferrari, erőnléti edzőként Karolj Ferenc segíti, míg a klub Kormos Mihályra továbbra is szakmai igazgatóként számít.

Az elmúlt időszakban Kormos Mihály román kollégájának átadta a játékosokkal kapcsolatos információkat, vagyis hogy ki hol tart erőnlétben, taktikában.

– Az elmúlt években figyelemmel követtem a csabai klub keretét, így ideérkezésem előtt is tisztában voltam a játékosok tudásával. A Temesvár együttesénél kezdő feladóként szerepelt nálam az a Barbora Kosekova, aki a tavalyi szezonban a BRSE első számú karmestere volt. Teljesen képben voltam a játékosokkal, hiszen tavaly a magyar bajnoki döntő két békéscsabai mérkőzésén és a Közép-európai Liga négyes döntőjén is jelen voltam – mondta hírportálunknak Paul Bogdan.

– Apró finomításokra volt szükség, a technikai elemekre fektetjük a hangsúlyt – folytatta a korábban a román női válogatottat is irányító, a világbajnok szerb tréner, Zoran Terzics mellett is dolgozó szakember, aki nagyon fegyelmezett embernek vallja magát, amit maga körül is megkövetel.

Mérkőzésen való bemutatkozására nem kell sokat várni, hiszen együttese szombaton 18 órától a Közép-európai Ligában 4. címvédő Békéscsaba mögött azonos pontszámmal az 5. helyen álló horvát Mladost Zagreb otthonában vendégszerepel. A horvátok korábban legyőzték a jelenlegi 2. Maribort és a Kamnikot is, a két pozsonyi gárdával azonban nem bírt.

Program, eredmények és a Közép-európai Liga állása a https://mevza.volleynet.at/oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában