Labdarúgás

2019.01.09. 16:32

Miskolcon fesztiváloztak a sípmesterek

Hétvégén Miskolcon randevúzott a labdarúgó játékvezetői társadalom, ahol a szokásos év eleji országos tornát, a 14. Sípmester Fesztivált bonyolították le 19 megye, valamint Budapest válogatottja részvételével. A viharsarki sporik a 13. helyen végeztek.

A Hrabovszki András által vezetett együttes döntetlennel kezdett csoportjában Hajdú-Bihar ellen, de azután becsúszott két balszerencsés vereség, így a nap végén hiába „lépte le” Hevest, csupán negyedik lett az ötből, így vasárnap a 13–16. helyekért folytathatta Nógráddal. A reggeli mérkőzésre Hanyecz Bencéék készültek fel jobban, játszi könnyedén hozták azt, a 13. helyért pedig a szolnokiakat is megbízható teljesítménnyel fektették két vállra.

– Az idei torna közepesen sikerült a csapatunk számára, melynek okait a felkészülés hiányosságaiban látom. A korábbiaknál kevesebb felkészülési mérkőzést játszottunk, ami tükröződött is. Az első mérkőzések gyengébben sikerültek, de azután egyre jobb eredményeket értünk el, és az győzelmek sem maradtak el. Tudomásul kell venni, hogy a jövőben is csak akkor lehetünk eredményesek, ha megfelelően felkészülünk, hiszen az ellenfelek sem veszik félvállról a tornát. Egyénileg Takács Tamás lett a csapatunk legeredményesebb játékosa a maga hét találatával, Bálint Kata játékával és eredményességével is kitűnt, az egyébként már nem aktív Medovarszki István pedig 41 évesen is kiváló teljesítményt nyújtott a kapuban, követendő példát mutatva a fiataloknak – fogalmazott Hrabovszki András JB elnök.

A megyei csapat eredményei:

Csoportmérkőzések:

Hajdú-Bihar–Békés 1–1,

Győr-Moson-Sopron–Békés 3–2,

Békés–Borsod-Abaúj-Zemplén 3–4,

Békés–Heves 6–2.

Helyosztók:

13–16. helyért: Nógrád–Békés 0–8, Békés–Jász-Nagykun-Szolnok 4–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában