Labdarúgás

2019.01.30. 15:13

Fiatalokkal frissítik a keretet Sarkadon

A tavalyi év vesszőfutása után sikerült konszolidálni a helyzetet a Sarkadi Kinizsi megye II. osztályú labdarúgócsapatánál. A nyári „vérátömlesztés” után megerősödött kerettel kezdték az őszi idényt a zöld-fehérek, jól is ment nekik, különösen hazai pályán voltak eredményesek, a végére azonban valósággal elfogyott a gárda, ami beárnyékolta az évadot.

G. P.

– Volt hét-nyolc olyan játékos, aki rendszeresen látogatta az edzéseket, stabilan dolgozott, így szereztünk húsz pontot az ősszel, de az idény második felében sok esetben a kiállás is nehézséget okozott a lemorzsolódások miatt, ez tette szükségessé a keret frissítést – újságolta el Gurzó Sándor edző.

A szakvezető igyekezett olyan helyi kötődésű játékosokat a klubhoz hívni, akik jó szelleműek, kaphatók a munkára, és a csapaton is segíteni tudnak. Már bizonyosan a Kinizsinél folytatja pályafutását a védő, Nagy Zoltán (20) és a támadó Patkás Dániel (17), akik Méhkerékről tették át a székhelyüket. Újrakezdi a játékot a középpályán otthonos, legutóbb Keresztúron játszó Szűcs Egon (26), és Kötegyánból is két játékos érkezik Sajti Csaba (26) és Sajti Krisztián (17) személyében. Az említetteken kívül több házon kívül szereplő saját nevelésű játékossal is folynak egyeztetések, de a téli átigazolási időszak nem könnyíti meg az egyezséget.

– Vannak még folyamatban lévő ügyeink, amennyiben ezek számunkra megnyugtató módon rendeződnek, az további erőteljes javulást eredményezhetne tavaszra. Nem mondtunk le felsőházba jutásról, bár ez inkább csak matematikai esély, és az alsóházban bizonyára több örömünk lenne. Itthon stabilak voltunk, idegenben viszont rendszerint önbizalomhiányban szenvedtünk ősszel, ezen megpróbálunk változtatni az új idényben, mert szeretnénk meghatározó csapattá válni – fűzte hozzá a szakvezető, aki a felkészülés eddigi részét jó létszámmal végezhette.

Gurzó Sándor heti három foglalkozást vezényel a felkészülési időszakban, amelyet a februári hétvégéken tesztmérkőzések egészítenek ki. Egyetlen kivétellel ezeket hazai környezetben játsszák le környező partnerekkel.

A tervezett felkészülési mérkőzések programja:

Február 3., vasárnap, 11.00: Sakadi KLE–Lőkösháza KSK

Február 10., vasárnap, 11.00: Sakadi KLE–Dobozi SE (Gyula)

Február 16., szombat, 11.00: Sakadi KLE–Kötegyáni FC

Február 23., szombat, 11.00: Sakadi KLE–Méhkeréki SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában