kosárlabda

2018.12.08. 09:46

Nem volt elég a békésiek második félidei remeklése

Nem kezdte rosszul a mérkőzést a Békés a férfi korárlabda NB I. B alsóházi rangadóján. Öt ponttal még vezetettek is. Ezután viszont sebességet váltott a Bonyhád, a vendégek pedig belementek a rohanós tempóba, ami sok hibát hozott, így két negyed után tetemes, 15 pontos hazai előny alakult ki, megpecsételve ezzel a mérkőzés kimenetelét.

Gajdács Pál

A nagyszünetben Balog Vilmos azt kérte játékosaitól, hogy lassítsanak a tempón, hosszabban játszanak. Védekezésben is változtattak, aminek köszönhetően szépen lassan ledolgozta hátrányát a Békés, olyannyira, hogy az utolsó két percben már csak egy pontnyi távolságra voltak vendéglátóiktól, teljesen nyílttá tették a mérkőzést. Büntetődobásokkal végül a Bonyhád nyert.

Az eddigi mérkőzéseket figyelembe véve ezúttal a második félidőben nyújtott lényegesen jobb játékot a békési alakulat, de az erőfeszítéseket így sem koronázta siker.

Az utolsó helyen álló Bonyhád így sem előzött a tabellán, viszont pontszámban beérte a békésieket.

A viharsarkiakra idén még három roppant fontos csata vár, szerdán az amerikai és egy volt magyar válogatott játékossal megerősített nyíregyházi csapathoz látogat, vasárnap a „tabellaszomszéd” Pécset fogadja, december 19-én pedig az MTK Törökbálint következik, idegenben.

Balog Vilmos: – A második félidő a szezon egyik legjobb játékát hozta, amikor a gárda valódi csapatként dolgozott, nagyon akarta a sikert. Ebből lehet építkezni.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE–Omnia Pub&Food Békés 82:77 (19:15, 23:12, 16:22, 24:28)

Kosárlabda NB I. B-s férfi bajnoki mérkőzés. Bonyhád, 150 néző. V.: Horváth A., Benedek, Földesi. Békés: KRISZTICS (33/21), Balog G. (6/3), KERTÉSZ (9/3), Koma (11), Gruda (1). Cs.: Vass (9/9), Nagy B. (8), Csabák, Farkas. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Bonyhád legjobb dobója: Somogyfoki P. (22/12).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában