kosárlabda

2018.12.20. 15:42

Nem érdemelt vereséget a sokáig vezető Békés

Idei utolsó mérkőzésén az MTK Törökbálint otthonában játszott az Omnia Pub&Food Békés NB I B-s férfi csapata.

Gajdács Pál

Fegyelmezett, szemre is tetszetős támadásokkal kezdte a mérkőzést a Békés. Daniel Krisztics kiemelkedő dobóteljesítménye segítette a csapatot egyik oldalon, míg a védekezés csapatszinten is jól működött. Kertész a tőle megszokott lendülettel, elszántsággal vitte előre a csapatot, a palánk alatt pedig Koma Dániel bizonyult tarthatatlannak.

A második negyedben már 10 pontra is ellépett a Békés, Vass Dominik is eredményesen játszott, szép kosarakat szerzett. A hazai csapat elsősorban a rutinos Bihari és a békési nevelésű Vámos László tripláival, pontjaival maradt látótávolságon belül. A félidőre 4 pontra csökkent a békési vezetés, de bizakodva várhatta a folytatást a vendégcsapat, hiszen szervezett, jó játékkal kézben tartotta az első félidőt. A 3. negyedben Kertész labdaszerzéseiből dobott könnyű kosarakkal ismét ellépett ellenfelétől a viharsarki csapat, megint 10 pontra nőtt az előny. Riadót fújtak a hazai oldalon, fiatal játékosaik rendre eredményesek voltak a tripla vonal mögül, így maradt a szoros eredmény.

Az utolsó játékrészben aztán változott valami a játékvezetői felfogásban is. Az addig jó teljesítményt nyújtó játékvezetők egy kissé kitolták a faulthatárt a békési támadások alkalmával, míg a másik oldalon a legkisebb érintkezésre is megszólalt a síp. Ennek eredményeként az utolsó 10 percben a hazai csapat 22 alkalommal dobhatott büntetőt, amit elég jó százalékkal ki is használt, míg a sötét mezes békésiek összesen háromszor próbálkozhattak a büntetővonal mögül. Ez azt eredményezte, hogy az MTK átvette a vezetést, s bár Krisztics és Koma kosaraival még egyszer egalizált a Békés, a végjátékot a hazai csapat hozta le jobban, szoros meccsen nyert az MTK.

Balog Vilmos: – Sajnos a kosárlabdában nincs döntetlen, így nyert az MTK, de nem érdemeltünk vereséget ezen a találkozón.

MTK Törökbálint–Omnia Pub&Food Békés 85:79 (14:19, 19:18, 21:22, 31:20)

NB I. B-s férfi bajnoki mérkőzés. Törökbálint, 40 néző. V.: Vida, dr. Szakáll, Szilágyi. Békés: KERTÉSZ (7), KOMA (20), KRISZTICS (24/15), VASS (14/6), Nagy B.(6/3). Cs.: Gruda (1), CSABÁK (4), Farkas, Balog (3/3), Sipaki, Bánszki, Plavecz. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. Az MTK legjobb dobója: Bihari (17).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában