Fit-kid

2018.11.15. 15:06

Szépen helytálltak a békéscsabai versenyzők Olaszországban

Az olaszországi Lignano Sabbiadoro városa adott otthont az elmúlt hétvégén a 16. Fit-Kid Európa-bajnokságnak, ahova 10 békéscsabai aerofittes versenyző kvalifikálta magát. A versenyen 10 egyéni korcsoportban és csapatban hirdettek eredményt.

G. P.

A békéscsabai versenyzők az erős mezőnyben nagyon szépen helytálltak. Ahogy arról már beszámoltunk, az első versenynapon egyéniben Csabai Vivien a 6. korcsoportban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A békéscsabai Aerofit DSE reménysége egy évvel ezelőtt az írországi kontinensversenyen a második helyen végzett, így nagy siker, hogy most Olaszországban egy hellyel sikerült előrébb lépnie. Dobogóra léphetett egy másik békéscsabai lány, Szakál Martina is, aki a 7. korcsoportban bronzérmet érdemelt ki szép gyakorlatára. Fazekas Laura pedig a 8. korcsoportban kisebb sérülésekkel bajlódva is egy ötödik helyezést szerzett.

Felső sor balról: Kis Dorottya, Harmati Laura, Uhrin Szimonetta, Kovács Lilla, Tarnótzky Réka és Fazekas Laura. Alsó sor balról: Hajtman Erika edző, Csabai Vivien, Szamosi Kata, Szakál Martina, Farkas Dalma és Beraczka Krisztina edző. Beküldött felvétel

– A második nap a másodosztályos versenyzők nemzetközi bajnoksága volt, ahol egyesületünk versenyzői két arany-, egy ezüstérmet és még egy-egy értékes negyedik és ötödik helyet szereztek – számolt be a további aerofittes eredményekről Hajtman Erika, a csabai egyesület felkészítő edzője. – Aranyérmes lett egyéni kategóriában Kis Dorottya, valamint duó kategóriában a Kovács Lilla, Tarnótzky Réka páros is egy aranyérmet érő gyakorlatot mutatott be. Ezüstmedált akasztottak a dobogó legmagasabb fokáról mindössze egy tizeddel lemaradó Farkas Dalma nyakába. Harmati Laura a negyedik Szamosi Kata az ötödik helyezést érte el.

A harmadik versenynapon folytatódott az Európa-bajnokság a csapatok versenyével, ahol a Csabai Vivien, Szakál Martina duó a népes mezőnyben a negyedik helyet szerezte meg. Az úgynevezett kiscsapat kategóriában a Csabai Vivien, Szakál Martina, Uhrin Szimonetta összeállítású csapat a kilencedik helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában