Vívás

2018.10.29. 14:36

Címvédőként vágott neki a sorozatnak az Alföld Vívó Akadémia kvartettje

A felnőtt Magyar Kupa címvédőjeként lépett pástra a hétvégén Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia női csapata az idei szezon 1. fordulójában.

G. P.

Beküldött fotó

A 14 csapatos mezőnyben a Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta, Szabó Réka négyes az MTK (45:23), majd a Fless (45:36) csapatát is biztosan múlta felül. A döntőben a Honvéd következett. Az első két asszóban elengedték ellenfelüket, de az utolsó csörtére így is felzárkózott kettőre az AVA. A végén 44:41-re a Honvéd nyert, de kezdésként nem rossz eredmény a 2. hely.

Beküldött fotó

Egyéniben is született békéscsabai érem, mégpedig Szabó Réka révén, aki érett, koncentrált vívással jutott el a nyolcaddöntőbe, ahol éppen klubtársa, Petri Renáta várt rá. Meg is izzadt a visszatérése után egyre jobb formába lendülő fiatal ellen, de két tussal győzött. A következő körben a honvédos Várnai Vivient is hasonlóan szoros csatában gyűrte le, hogy az elődöntőben következzen a tatai Kun Anna, akivel már nem bírt (10:15), s így bronzérmes lett.

Az öt békéscsabai vívó közül mindenki felkerült az egyenes kieséses táblára, ahol Tóth Annamária egy kört ment, majd a kadet Eb-ezüstérmes flesses Fekete Laura állította meg. Az ifjúsági olimpiáról csak néhány napja hazaérkező Dékány Kinga még nem állt teljesen vissza, ezzel is magyarázható, hogy a 8 közé jutásért nem bírt a miskolci Egerszegi Alexandrával. Kazár Dóra a szintén kadet Eb-2. Ladányi Nelli legyőzését követően, Szabó Rékával egyetemben bejutott a 8 közé, s ott Kun Annától szenvedett vereséget. Tóth a 32., Petri a 12., Dékány a 9., Kazár az 5. lett.

A fiúknál 4 csabai indult, Szabó Bence a 64, Kolczonay Balázs a 32 közé kerülésért kapott ki, előbbi éppen klubtársától. Keszthelyi Zsombor és Mecskó Máté Kolczonayhoz hasonlóan ugyancsak a 32 közé jutásért állt meg, mindkét még utánpótláskorú fiú vesztét vasasos vívó okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában