galériával

2018.09.25. 21:16

Rangadót nyert és őrzi első helyét az Előre

Az NB II-es bajnokság kilencedik fordulójában kedden este a listavezető Békéscsaba 1912 Előre csapata a tabella nyolcadik helyén álló ETO FC Győrt fogadta a Kórház utcai stadionban.

Verasztó Lajos

Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr 1–0 (1–0)

Labdarúgás NB II-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 920 néző. V.: Takács J. (Varga Zs., Márkus). Békéscsaba: Ribánszki – Szalai (Nagy S., a 78.), Viczián, Szélpál N., Zahorán – Hursán, Mezei (Lustyik, a 77.), Király – Gránicz (Ilyés, a 91.) Urbin, Szatmári. Vezetőedző: Boér Gábor. Győr: Horváth T. – Kovács K., Tar, Vukaszovics, Baracskai – Bagi, Magasföldi (Koltai, a 69.), Tajthy (Mervó, a 80.) – Szimcsó, Hamar (Jakab, az 58.), Andrics. Vezetőedző: Király József.

Sárga lap: Viczián, a 7., Baracskai, a 14., Tajthy, a 37., Gránicz, a 86., Nagy S., a 89., Jakab, a 90. percben.

Szögletarány: 16:4 (8:0).

17. perc: Szalai tört be jobbról a 16-oson belülre, majd 8 méterről külsővel a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.

Gyászszünettel kezdődött az M4 Sport által élőben közvetített találkozó, életének ötvennyolcadik évében elhunyt Kurucz Ádám, a Békéscsabai Előre, a Győri ETO, a Videoton és a Debrecen volt olimpiai, és sokszoros utánpótlás válogatott labdarúgója, aki az NB I-ben 212 találkozón lépett pályára, és negyvenhat gólt szerzett.

A békéscsabaiak kezdtek jobban, több szögletet is rúgtak, majd a 17. percben Szalai révén megszerezték a vezetést. Egy perccel később Gránicz lőtt mellé 17 méterről. A folytatásban a győriek is próbálkoztak, de a hazai védelem visszaverte a támadásokat. A lila-fehérek irányították a játékot, és az első félidőben nyolc szögletet lőttek, míg a vendégek egyet sem.

Fordulás után a győriek bátrabban támadtak, majd Király József támadókat küldött a pályára, Jakab, a volt válogatott, Koltai valamint a hajrában Mervó személyében. Az 57. percben Szimcsó 23 méteres ballábas bombáját, Ribánszki a bal felső sarok elöl ütötte szögletre. A 65. percben Hursán 18 méteres lövése után Horváth kapus a felső lécre ütötte a labdát. A 72. percben Baracskai lőtt balról labdája elment a házigazdák kapuja előtt. A 81. percben Viczián hibájából Andrics került helyzetbe, 13 méteres lövését Ribánszki bravúrral védte. A hajrában a csabaiak tartották az előnyt, és többször is veszélyeztettek, de újabb gólt nem tudtak szerezni.

A látottak alapján, a végig jobb teljesítményt nyújtó Békéscsaba teljesen megérdemelten győzött, ezzel őrzi első helyét a tabellán. A lila-fehérek őszi ötödik hazai találkozójukat is megnyerték. Jó: Szalai, Szélpál N., Mezei, Gránicz, Szatmári, ill. Vukaszovics, Tajthy, Szimcsó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában