Kick-box

2018.09.19. 09:12

Pozitív az első napi mérleg a vébén

Kedden Jesoloban az ünnepélyes megnyitóval elkezdődött hivatalosan is a WAKO Kadett és Junior Kick-boksz Világbajnoksága. Nem sok ideje maradt ünnepelni a résztvevőknek, hiszen utána beindult az igazi nagyüzem: folyamatosan nyolc tatatmi és három ring működött a nap folyamán.

Munkatársunktól

A Békés megyei versenyzők közül is többen küzdőtérre léptek. Pozitív a mérleg, bár többen is búcsút mondtak a további küzdelmeknek. (Ilyen téren a lebonyolítás „kegyetlennek” is mondható, hiszen se vigaszág, sem csoportmérkőzések nincsenek, hanem egyenes kieséssel vívják a küzdelmeket. Ennek megfelelően a rutinosabb válogatottak azért vették az akadályokat. Kimagasló fölénnyel, technikai K.O:-val győzött és jutott tovább Pántya Réka és Viczián Vivien. Rendkívül szoros küzdelemben egy ponttal nyert Bánfi Bence, Csiernyik Zsombor, Laurincz Péter, Vadi Olivér, ami egyben azt is mutatja, hogy a többség jó mentális állapotban érkezett a viadalra, ami biztató a jövőre nézve, hiszen ez egy hosszú menetelés lesz a harcosok számára. Természetesen azok is megtettek mindent, akik kiestek, de ne felejtsük el, ez egy világbajnokság, amelyre több, mint hatvan ország hozta el legjobbjait.

A keddi mérkőzések eredményei

Point-fighting szabályrendszer. Kadett 1 korcsoport. Fiúk. 32 kg a legjobb 16 közé jutásért: Bánki Brendon–Samuele Teodorani (Olaszorzság) 0:3. 37 kg a legjobb tizenhat közé jutásért: Bánfi Bence–Julian Gonzalez (Guatemala) 8:7. 42 kg a legjobb nyolc közé jutásért: Csiernyik Zsombor–Michal Niebrzydowski (Lengyelország) 6:5. +47 kg a legjobb nyolc közé jutásért: Szák Péter–Kim Hyuncho (Dél-Korea) 1 :3.

Lányok. 37 kg a legjobb tizenhat közé jutásért: Petró Lili–Erin Elston-Ewans (Nagy-Britannia) 8:5. Koszti Iringó–Viktorie Petrikova (Csehország) 12:6. 42 kg a legjobb nyolc közé jutásért: Pántya Réka–Paulina Tia Srica (Horvátország) 14:4.

Kadett 2 kcs. Fiúk. 52 kg a legjobb tizenhat közé jutásért: Laurincz Péter–Pavlos Ioannis Paschalidis (Görögország) 7:6. 57 kg a legjobb tizenhat közé jutásért: Szák Tamás– Oscar Garcia Calderon (Mexiko) 1:11. 63 kg a legjobb tizenhat közé jutásért: Vadi Olivér–Alex Castronovo (Olaszország) 8:7. +69 kg a legjobb nyolc közé jutáért: Csiernyik Levente–Tobias Jantscher (Ausztria) 0:10.

Lányok. 42 kg a legjobb nyolc közé jutásért: Viczián Vivien–Cecilia Carla Sanchez (Mexikó) 10:0. 50 kg a legjobb nyolc közé jutásért: Sztraczinszki Petra–Kaitlyn Hendry (Nagy-Britannia) 1:11.

Light-contact szabályrendszer. Kadett 2 kcs. Lányok. 50 kg a legjobb nyolc közé jutáért: Szeleczki Lilla–Cleonie Lellis (Ausztrália) 3:0.

A szerdai napon tovább folytatódnak a küzdelmek. Sok Békés megyei harcos lép a küzdőtérre. Többek között nagy csata vár a kondorosi Malatyinszki Bendegúzra, valamint Bánfi Bencére brit és olasz ellenfél ellen. Vadi Olivérnek és Magyar Istvánnak is brit harcos jutott. A ringben Flack Márkra kőkemény csatára számíthat a lengyel Zimoch ellen. A lengyelek borzasztóan kemények, rakkolós stílusúak, szükség lesz a magyaros virtusra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában