Tereprali

2018.09.13. 18:25

Ismét terepralisok porolnak Gyulán és környékén

Egy év szünetet tartottak: csak ennyit kellett kiböjtölniük az autósport, közelebbről a tereprali szerelmeseinek, hiszen péntektől ismét Gyula, Sarkad, Sarkadkeresztúr és Kötegyán térségében dübörögnek az autók, a kamionok, a motorok és a quadok.

G. P.

A hazai tereprali-bajnokság negyedik és a FIA Közép-európai Zóna Bajnokság kilencedik fordulójára kerül sor, gyulai központtal. A szervizparkot ismét a Vértanúk útján állítják fel, így a kilátogatók testközelből is megcsodálhatják a Hofeka Kupán induló négy- és kétkerekű gépeket, közöttük a sportág feltörekvő új kategóriáját, a side-by-side járműveket.

Új rendezővel, de egy jól bevált és a versenyzők és a nézők által egyaránt nagyon kedvelt helyszínen kerül sor a hazai tereprali-versenyre, melyen a hazaiak mellett a régió legjobbjai is rajthoz állnak Gyulán. A történelmi fürdővárosba kereken tíz éve látogatott el először a mezőny, s a versenyzők hamar megszerették mind a pályákat, mind a hangulatos békési várost is, a helyiek kedvességéről és persze a várfürdőről nem is beszélve.

A Hofeka Kupa össztávja több mint 600 kilométer, amelyből több mint 330 kilométer lesz a mért szakasz. Pénteken, az adminisztratív és technikai átvételt követően délután egy rövidke prológgal hangol a mezőny a hétvégére, a versenyzők 16 órától az Interspar parkolójában kialakított, úgynevezett parc ferméből indulnak, a mért szakaszon pedig 16 óra 30 perckor rajtol az első jármű.

Szombaton és vasárnap 8 órakor indul a mezőny, szintén az Interspar parkolójából, és négy-négy szelektív szakaszt teljesítenek a versenyzők, melyek között szombaton és vasárnap is 11 óra magasságában térnek vissza a járművek a belvárosba. A díjkiosztóra a Vértanúk útján kerül sor, vasárnap délután 16 óra 30 perckor.

A porolós verseny útvonala egyelőre titkos, hiszen a mezőny tagjai is csak a rajt előtt egy órával kapják kézhez a teljesítendő pályát.

A pilóták és a csapatok nemcsak versenyezni érkeznek, hanem jól is szeretnék érezni magukat, márpedig Gyulán ehhez minden adott. A futam időtervét is igyekezett úgy összeállítani a rendező Varga Racing Team, hogy a versenyzés mellett jusson ideje a résztvevőknek ismerkedni a város látványosságaival vagy éppen lazítani a várfürdőben.

A szervezők a napokban közzétették a nevezési listát, e szerint az autósoknál a CEZ TROb kategóriában a Nissannal versenyző Kaposi Zoltán mellett a cseh Zdenek Porizek és a szlovák Juraj Ulrich is elindul. A CEZ TH-ban a rendező egyesület részéről Németh Imre nemzetközi mezőnyben küzd majd a Mitsubishi Pajeróval. A kamionosoknál Kovács Miklósnak, Fazekas Károlynak és Merkovics Viktornak szurkolhatnak a technikai sportok kedvelői. A motorosoknál hatan porolnak majd és döntenek a helyezések sorsáról. A side-by-side járművek küzdelmében négyen vállalkoztak a versenyre.

A szervezők a napokban Cross Country Gyula Faceboook-oldalukon már közétették a Doboz–Sarkadkeresztúr és a Sarkadkeresztúr–Sarkad és a kötegyáni szelektív nézői pontok térképét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában