Küzdősport

2018.09.05. 17:28

Európa-bajnoki címmérkőzést rendeznek az orosházi ökölvívó gálán

Nem mostanában rendeztek Orosházán ökölvívó gálát, nos, a több éves szünetet megszakítva szeptember 15-én, szombaton 18 órától benépesül az Eötvös téri sportcsarnok.

G. P.

Az 5. Gong profi ökölvívó gálán nemcsak bunyósokat, hanem profi szabályrendszer szerint küzdő K3-as és MMA (Mixel Martial Arts, magyarul: kevert harcművészetek) képviselőit is láthatjuk a ringben.

Az orosházi Petőfi Művelődési Központban szerdán megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tervezett tíz mérkőzés közül kiemelkedik majd a WBA világszervezet Európa-bajnoki címmérkőzése a szegedi Gerebecz József főszereplésével, aki a 70 kilogrammos súlycsoportban egy szerb öklözővel veszi fel a harcot.

Simon Zsolt, a főszervező, a rendező Global Sport Event Nonprofit Kft. képviseletében elmondta, hogy a könnyűsúlytól a nehézsúlyig kemény összecsapásokra van kilátás.

– Biztosra vesszük, hogy fel tudjuk kelteni Orosháza lakosságának érdeklődését. Egyre népszerűbbek az ilyen típusú vegyes műfajú gálák, ezek jelentik a jövőt, hiszen jól megfér egymással az ökölvívás, a K3 és az MMA.

Lajti Tímea, a társszervező Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy házigazdái lehetnek a gálának.

– A kultúra része a sport is, örülünk, ha új színeket, új dolgokat mutathatunk be. A mérkőzések mellett különböző színes programokra, helyi sportegyesületek bemutatóira kerül sor, fellép Vastag Csaba énekes is, aki kiszenekaros koncertet tart. Mindent megteszünk azért, hogy ebből a kezdeményezésből hagyomány legyen.

A szerző felvétele

Gerebecz József kérdésünkre elmondta, hogy amatőrként a legjobb eredménye egy világbajnoki 11. hely volt.

– 2008 óta vagyok profi, Orosházán vívom a huszonötödik profi mérkőzésemet – mondta a bunyós, hozzátéve, hogy az orosházi fellépés is egy fontos állomás pályafutásában.

A gálán szerephez jut egy orosházi születésű öklöző is, Bartus Ferenc személyében.

– Karatéval kezdtem, majd birkóztam is, két éve került képbe az ökölvívás, miközben még néha MMA-om is – felelte érdeklődésünkre a bunyóban még pályája kezdetén haladó sportoló.

Az egykori amatőr magyar bajnok Magyar Kinga ugyancsak a fellépők között lesz.

– Nemrégiben szereztem meg Szegeden a WBL kisváltósúlyú Európa-bajnoki övet – büszkélkedett a fiatal ökölvívó, aki minden bizonnyal Orosházán is remek párharcot vív majd ellenfeléről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában