Kosárlabda

2018.09.16. 16:07

Elrabolták a pontokat

A tavaly még NB I A csoportos MAFC csapatát fogadta az Omnia Pub&Food Békés gárdája az NB I B Piros csoportjának szezonnyitó mérkőzésén. A vendégek már az idén szeretnének visszajutni a legjobbak közé, így kötelező győzelemre készültek a viharsarki mérkőzésen.

G. P.

A Békés a tavalyi évhez képest előrébb végezne, a nyolc közé jutást tűzte ki célként az egyesület vezetése a gárda elé, így mindenki nagy csatára számított a nyitó fordulóban. A békési csapatban a Viharsarok kupán kézsérülést szenvedett Nagy Balázs nem tudott még játszani, illetve a Zalaegerszegről érkező Vass Dominik igazolása nem készült el, így még ő sem ölthette magára a békési mezt.

Fotók: Kiss Zoltán

Tovább nehezítette a Békés helyzetét, hogy az addig 6 pontot dobó, jól játszó Hajdú Márton az 5. percben megsérült, így a Békés egyik magasemberét is elveszítette. Az első negyedben a hazai csapat védekezése nem volt elég kemény, sokszor jutott el a vendégcsapat a hazai kosárig. A békésiek tiszta dobásokat hagytak a MAFC játékosainak, akik eredményesen támadtak, a 33 dobott pontjuk sok volt.

A 2. negyedben keményebben védekezett a Békés, ott viszont elég volt egy rövidzárlat, három eladott labda, ami nagy segítséget adott a MAFC-nak, így az ellenfél a félidőre 63 pontig jutott. Bár a Békés támadójátéka sem volt rossz, a 43 dobott ponttal akár elégedett is lehetett volna a hazai kispad, de a 20 pontos különbség ledolgozása komoly kihívásnak tűnt a 2. félidőre.

Ettől függetlenül a 2. játékrészben mindent megtett a hazai csapat, hogy visszajöjjön a meccsbe, 10 pontra sikerült is visszakapaszkodni, de ezt a lélektani határt nem sikerült átlépni. A hosszabb kispadjának köszönhetően az utolsó negyedben bebiztosította a győzelmét a fővárosi csapat, amely összességében megérdemelten vitte el a két pontot Békéscsabáról.

Omnis Pub&Food Békés–MAFC 83:102 (22:33, 21:30, 20:19, 20:20)

NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 200 néző. V.: Pozsonyi, Balogh, Gergely. Békés: Koma (9), Kertész (9), Hajdú (6), Balog (13/6), Krisztics (23/9). Cs.: Boinitzer (16), Gruda (4), Korcsmáros, Sipaki, Farkas, Csabák (3), Bánszki. Edző: Balog Vilmos, Csorba Szabolcs. A MAFC legjobb dobója: Washington (31/6).

Balog Vilmos: – A kilátogató nézők egy izgalmas, jó, tempós mérkőzést láthattak, ahol a vendégek jobb dobóteljesítménye győzelmet ért. Az eladott labdák száma magas volt a mi oldalon, amiből könnyű kosarakat dobott a MAFC, és ez eldöntötte a mérkőzést. Hajdú Marcinak mielőbbi felépülést kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában