kézilabda

2018.09.16. 20:30

A sírból hozták vissza az orosháziak a meccset

Hétgólos hátrányból sikerült a csapatnak összeszednie magát.

beol.hu

OXXO Energy Orosházi NKC-Kecskeméti NKSE 28-28 (14-16)

NB I. B-s női mérkőzés, Orosháza, 250 néző. V.: Kiss Nikolett, Mizsák Dorina. Orosháza: Nagy É. – Bíró 3, Hatala 1, Dancsó 2, KAMUTI 4, TÓTH S. 8 (3) ANTAL 1. Cs.: Késmárki, Molnár (kapusok), Román 2, Vörös 4, BERTA 3, Mikula.

Edző: Papp László. A Kecskemét legjobb dobói: Pénzes 9 (2), Hárs 6, Dajka 5 (2), Karacs 5.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 6/4.

Az őszi nyitófordulóban a tavasszal még NB I.-es Kecskemét érkezett Orosházára. A találkozó elején felváltva estek a gólok. A 8. percben 4-2-re az ONKC vezetett, majd a 12. percre fordítottak a vendégek. (4-5).

A 16. percben 7-7 volt az állás. Három perc múlva a vendégek kétgólos előnyt szereztek Hárs találataival, amikor Papp László időt kért. A hazaiak nem nagyon találták az ellenszert a taktikus, és harcos vendégek ellen, így a szünetben kétgólos kecskeméti vezetést mutatott az eredményjelző.

Fordulás után a vendégek tartották az előnyt, sőt még növelni is tudták a sokat hibázó hazaiak ellen. A 40. percben már öt góllal vezetett (17-22) az egykori orosházi edző, Varga József által irányított Kecskemét. A folytatásban már hét góllal is vezetett a KNKSE (47. perc: 19-26). Az orosháziak nem adták fel, próbáltak felzárkózni, de a több volt NB I.-es kézilabdázót felvonultató vendégek tartották az előnyt, miközben hétméterest is hibáztak. Az 51. percben 22-26-nál Varga József időt kért, mert érezte, hogy meg kell állítani a lendületbe jött hazaiakat. Az 55. percben 25-28 volt az állás: a hazaiak a szurkolók biztatása mellett remekül hajráztak, és a végén Tóth Sára góljával egyenlítettek.

A küzdelmes, jó iramú mérkőzésen az orosháziak a sírból hozták vissza az egy pontot, amit küzdeni tudásukért megérdemeltek.

Papp László: – Sajnos a mérkőzés nagy részében nem volt megfelelő a védekezésünk, ami rányomta bélyegét a támadójátékunkra is. Ennek ellenére a csapat hétgólos hátrányból állt fel, ami nem mindennapi teljesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában