nagyszénás

2018.07.13. 06:52

Műfüves pályájuk az összhang sikere

Az idei év projektjei közül talán a legtöbb sportszerető ezt a beruházást, a 32 millió forintból megépült új, műfüves pályát várta Nagyszénáson. A TAO-s beruházáshoz az önkormányzat 30 százalék önerőt biztosítva garantálta a projekt sikerét, amiről az ünneplők meg is győződhettek csütörtökön délután. A pályát a legkisebbek, az utánpótlás korú gyerekek a szalagátvágás után azonnal birtokukba is vették.

Cs.I.

Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja avatóbeszédében emlékeztetett, az infrastruktúrafejlesztések jelentik e sportág alapjait. Azért, hogy a fiatalokat kimozdítsák korunk modern technikai vívmányai mellől, kellenek a kulturált, jól felszerelt, modern létesítmények. 2017-ig 1110 új focipálya épült hazánkban, 1600 pedig megújulhatott. Köszönhetően annak, hogy a TAO-forrásokkal éltek önkormányzatok, egyesületek. A számok önmagukért beszélnek – mondta Dankó Béla. Míg 2010-ben 160 ezer, máig 100 ezerrel több igazolt játékosa van e sportnak. Az utánpótlás-nevelési programmal pedig felnőhet az a korosztály, amelyik meghozza a magyar foci sikereit.

A szerző fotói

Az önkormányzat ehhez nyújtott támogatásáról beszélt az avatáson Nyemcsok János polgármester. Biztosította a területet – amelyről kiderült, 1933 óta ez a hely szolgálja a sportot a nagyszénásiak életében -, az önerőt és példás összefogással a sportolók, támogatók, pártolótagok is hozzájárultak az új pálya létrejöttének a sikeréhez.

-Összhang eredménye mindaz, amit most átadunk. 100 sportoló hétről hétre itt tölti hasznosan a napjait, befektetett munkájuk eredményt hozott, csapatunk régi, méltó jó hírét viszi az itteni jól befektetett munkának immáron a megyei I. osztályban.

 

Nyemcsok János polgármester bejelentette, a hajdan, a harmincas években községi sétakertként hívott hely a jövőben egy névadásnak köszönhetően az akkori jegyző, Hegyi Lajos nevét viseli majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában