Kerékpársport

2018.07.24. 11:37

Kritérium bajnokság lesz Békéscsabán

Négy év után visszatér Békés megyébe Magyarország teljes korosztályú kritérium bajnoksága.

G. P.

Szeptember 1-én Békéscsaba ad otthont a felnőtt férfi és női mezőnyt, és az utánpótlást magában foglaló versenynek, melyet utoljára 2014-ben rendeztek meg a megyében, akkoriban Újkígyós volt a házigazda. A kisváros zsinórban három éven keresztül rendezte meg a rangos hazai versenyt. Békéscsaba is volt már rendező 2004 és 2006 között.

Kesjár Attilától szervezőtől megtudtuk, hogy a verseny rajtja és célja is a Széchenyi utcán lesz, a mezőny a Gőzmalom tér–Kiss Ernő utca–Kossuth tér útvonalon köröz majd.

– A teljes magyar élvonal itt lesz, így a korábbi világbajnoki résztvevő Lovassy Krisztián, valamint Kusztor Péter is. Összesen tizenöt korcsoportban hirdetnek majd bajnokot, mintegy százötven-száznyolcvan versenyzőt várunk Békéscsabára – mondta Kesjár Attila, akitől megtudtuk még, hogy a bajnokság ideje alatt, 7 és 18 óra között az érintett útvonalon teljes útlezárás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában