sárkányhajó VB

2018.07.20. 20:28

Két magyar legénység nyakában is csillogott az arany

A sárkányhajó világbajnokság utolsó napja zajlott pénteken a Maty-éren, ahol fergeteges hangulattal zárult a négy napon át tartó Maty-éri küzdelmek sora. A kellemes időjárás, a jó hangulat és az izgalmas versenyek jellemezték a mai napot, ahol a magyar legénységek tovább folytatták az éremgyűjtést.

A rövid távú versenyek zárásaként a Dragon Aqua csapata standard boat, senior B openben aranyéremmel gazdagította a hazai mérleget. A fiatalok is kitettek magukért a mai napon is, ugyanis a Körös Dragon SE junior A open, small boatban a csillogó aranyérmet, míg a Dragon Steel junior A open standard hajóban a fényes bronzérmet szerezte meg.

Beküldött fotók

Az Óbudai Sárkányok Vác csapata senior B women bronzéremmel és a Rába Dragon Boat pedig premier open bronzéremmel

búcsúztatta a Maty-éri pályát. Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke elégedettségét fejezte ki az elmúlt négy nap

sikeres szerepléseit illetően. Jó versenyeket, izgalmas pillanatokat láthattak a szurkolók, melyek a holnapi napon a Tiszán folytatódnak majd. A sárkányhajósok tehát péntek este búcsút vesznek a Szegedi Olimpiai Központtól és a hétvégén ismét dobszó zengése árasztja el Szeged belvárosát.

Nem kis feladat vár tehát a szervezőkre, hogy szombat reggelre minden készen álljon a Tiszai versenyekre. A fergeteges hangulat és a látvány garantált lesz, ugyanis 2 x 18 hajó mozog majd a Tisza vizén.

Összesített magyar eredmények:

Dragon Aqua SE senior B open standard boat – aranyérem

Dragon Steel Junior A open standard boat – bronzérem

Körös Dragon SE Junior A open small boat – aranyérem

Óbudai Sárkányok Vác senior B women small boat – bronzérem

Rába DragonBoat premier open small boat – bronzérem

A verseny előzményét ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában