modellezés

2018.07.24. 10:47

Két gyulai a világbajnok csapatban

Néhány napja ért véget a franciaországi Landres-ban a körrepülő modellek világbajnoksága, amelyen az F2A (sebességi) kategóriában a magyar csapat aranyérmes lett. A trió tagja volt a gyulai Dobos István Repülő Modellező Klub két tagja, Csoma György és Elekes Imre, továbbá a pécsi Ércbányász Modellező Club versenyzője, Szvacsek Ferenc, aki egyéniben a második helyet szerezte meg.

V. L.

A magyar csapat három-három világ- és Európa-bajnokságon csapatban mindig úgy lett második, hogy nem sikerült megelőznie a briteket. Most azonban szerencsére összejött – miként a második helyezett olaszoknak is –, egyéniben pedig ugyanaz volt a sorrend, mint a tavalyi gyulai kontinens-bajnokságon: egy olasz modellező mögött lett ezüstérmes Szvacsek Ferenc.

Ahogy a résztvevőktől megtudtuk, az időjárás nem volt a legkedvezőbb. Az alacsony légnyomás és a magas páratartalom nem igazán kedvezett a motoroknak, amelyek így kevés oxigént kaptak.

– Óriási siker ez az eredmény. Utoljára ebben a kategóriában Magyarország csapata 1984-ben győzött Amerikában. Akkor három gyulai állt a dobogó legfelső fokán, egyéniben pedig a három első helyen, ennek azonban már harmincnégy éve – tájékoztatott Mult József egykori világbajnok, a gyulai klub elnöke, aki jelentős részt vállalt a magyar versenyzők felkészítéséből.

Végeredmény. Csapat: 1. Magyarország (Szvacsek Ferenc, Csoma György, Elekes Imre), 2. Olaszország, 3. Nagy-Britannia. Egyéni: 1. Luca Grossi (olasz) 302,9 km/h, 2. Szvacsek Ferenc 300, Paul Eisner (brit) 299,4, … 8. Csoma György 296,8, 9. Elekes Imre 296,1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában