NB II-es kézilabda

2018.06.20. 10:02

Nehéz lesz megismételni a tavalyi eredményt Csorváson

Két év után ismét bronzérmet szerzett a Csorvási SK női csapata az NB II Dél-keleti csoportjában. A dobogóra vezető út korántsem volt egyszerű, tavasszal ritkán látott sérüléshullám sújtotta a csapatot.

G.P.

– Tavasszal sorozatban hoztuk a mérkőzéseket, az ezüstérmes Szarvast, idegenben a Gyulát is felülmúltuk, emellett hoztuk a kötelezőket is – mondta Baráth Lajos, a bajnokságban 32 pontot begyűjtő, a Gyomaendrődöt 7 egységgel megelőző csorvási együttes edzője. – Pedig hat fordulóval a vége előtt Gyulán mindkét kapusunk, Mike Mária és Gajdács Nikolett is megsérült és onnantól kezdve ifistákkal kellett megoldanunk a feladatot, tegyük, hozzá, Zsiga Zsannáék megállták a helyüket! A mezőnyben a fiatalok már nem csak ígéretek, Kurucz Kincső, Gajdács Lilla és Petrovszki Réka is szépen beépült a csapatba. Hogy ezt a sérüléshullámot így átvészeltük, az nagyban köszönhető az NB I-et is megjárt rutinos Valaczkai Ildikónak, aki tavasszal összefogta a csapatot.

A következő bajnokság lényegesen nehezebbnek ígérkezik, mert a Dél-keleti csoportba kerül az NB I B-ből kieső K. Szeged SE és a Hódmezővásárhely is. Mivel az NB I B. mezőnyét szűkíteni fogják (a tervek szerint egycsoportos lesz az NB I B), ezért egy év múlva a másodosztályból is több csapat érkezhet az NB II-be, ahonnan értelemszerűen több lesz a búcsúzó.

– A nyolcvanhét találattal házi gólkirály Madar Szilviát elbúcsúztattuk, aki műtét előtt áll, nagy űrt hagy maga után – folytatta az edző. – Ennek ellenére nem nagyon gondolkodunk igazolásokban. Mivel senki nem jelentette be a távozását, úgy tűnik, együtt marad a csapat.

Június 28-án elutaznak a már hagyományos balatonlellei edzőtáborba, majd július végén ténylegesen is elkezdik a felkészülést Gombkötő Géza erőnléti edző vezetésével. Eldőlt, hogy augusztusban részt vesznek a gyulai Mahler Brigitta-emléktornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában