interjú

2018.06.13. 18:21

Békéscsabáról indult, az oroszországi vébén közvetít

Már nyakunkon a 2018-as labdarúgó-világbajnokság, melyet idén Oroszországban rendeznek meg. A vébé-láz érezhető a levegőben, azonban amíg mindenki a csapatokkal, játékosokkal foglalkozik, és a mérkőzések eredményein töri a fejét, érdemes elidőznünk a sportriporteri keretnél is. A már megszokott hangokon kívül ugyanis egy fiatal békéscsabai kommentátor, Lukács Viktor is az éterbe lép idén. Viktorral karrierjéről, és a világbajnokságról beszélgettünk.

N.T.

Budapest, 2018. június 6. Lukács Viktor, az M4 Sport tévécsatorna oroszországi labdarúgó-világbajnokságról tudósító kommentátora 2018. május 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

– Békéscsabáról indult, az oroszországi focivébére érkezik hamarosan. Tudatos döntés volt, hogy sportkommentátor legyen?

– Abszolút. Általános iskola óta sportolok, az iskolai rendezvényeken, szavalóversenyeken is folyamatosan részt vettem. A kettő kombinációjából jött a sportriporter szakma, ez számomra a tökéletes munka.

– Ha jól értesültem egy békéscsabai rádiónál dolgozott korábban. Az itteni tapasztalatot mennyire tudja hasznosítani jelenlegi munkája során?

– Békéscsabán, a Mega Rádióban kezdtem dolgozni még 2013-ban. A rádiózás azért teljesen más szakma, mint a televíziózás, de önbizalmat adott, hogy a rádióban számos különböző műsorban megálltam a helyem.

Lukács Viktor, az M4 Sport tévécsatorna oroszországi labdarúgó-világbajnokságról tudósító kommentátora 2018. május 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

– Hogy érzi, miért pont Önt választották a világbajnokság kommentátori csapatába? Hogyan készül a munkára, a szakmai, vagy a lelki felkészülés a nehezebb?

– Nagy megtiszteltetés, hogy utazhatom Oroszországba. A csatorna legfiatalabb tagjaként mehetek a vb-re, olyan rutinos kollégákkal, mint Hajdú B. István vagy ifj. Knézy Jenő. Valószínűleg azért kerültem be a csapatba, mert a főnökeim úgy gondolják, megérdemlem a lehetőséget. Szakmailag is nagy kihívás egy világbajnokság, de itt a nagy távolságokkal és az ebből fakadó állandó rohanással is meg kell birkózni.

– Azt esetleg lehet tudni, hogy melyik meccsen hallhatjuk először a hangját?

– Június 16-án, a Peru – Dánia mérkőzésen debütálok, utána még nyolc csoportmeccs és két nyolcaddöntő vár rám.

– Szigorúan szakmai szemmel nézve, találkozhatunk idén nagy meglepetést okozó „kisebb” csapattal a bajnokságon?

– Négy éve senki sem gondolta, hogy Costa Rica megnyerheti csoportját, mégis megelőzte Angliát, Olaszországot és Uruguayt is. Nagy meglepetésre nem számítok, a legjobb nyolc közé a nagy esélyesek jutnak majd.

– A munkáján kívül mennyire része a sport az életének?

– Sajnos az utóbbi időben a kelleténél kevesebb időt fordítottam az aktív sportolásra, de ezen igyekszem változtatni.

– Már országos, sőt nemzetközi vizeken evezik. A békéscsabai sporteseményeket mennyire részletesen figyeli?

Képben vagyok a látványsportágak csapataival. Nyomon követem a labdarúgást, a kézilabdát és a röplabdát is, annak pedig nagyon örülök, amikor egyéni sportágakban békéscsabai sikereket látok. Márton Anita és Baji Balázs eredményei önmagukért beszélnek, a sikereiket szerintem egy kicsit minden békéscsabai a magáénak is érzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában