röplabda

2018.05.16. 14:07

Ksenija Ivanović Békéscsabán marad

Még csak néhány napja, hogy megnyerte zsinórban ötödik magyar bajnoki trófeáját a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata, de a klub vezetése már következő időszakra készül.

A bejelentések sorát egy nagyon fontos láncszemmel kezdte a klub. A 31 éves montenegrói válogatott ütő, Kszenija Ivanovics remek teljesítményével és alázatos hozzáállásával, hamar kivívta a békéscsabai közönség szimpátiáját. A klubvezetés is elégedett volt a korábban a szerb, a belga, a német, a francia valamint az azeri bajnokságban is megfordult 31 éves ütő játékával és újabb egy évre szóló szerződést kínált a játékosnak, aki elfogadta azt és alá is írt a címvédőhöz.

– Több alkalommal is hangsúlyoztam, hogy remekül érzem magam Békéscsabán. A város szép és élhető, az emberek barátságosak és nagyon szeretik a röplabdát. A klub európai mércével mérve is profi körülményeket teremt, számomra fontos a bizalom, tetszik az a jövőkép, melyet Baran Ádám elnök úr felvázolt, így viszonylag gyorsan megállapodtunk – nyilatkozta Kszenija Ivanovics.

Több lehetséges út is áll a BRSE előtt, így egyelőre elhamarkodottan nem kívánunk célkitűzéseket deklarálni – mondta Baran Ádám, a klub elnöke a klub hivatalos közösségi oldalán – Nem foglalkozunk a pletykákkal és az alaptalan híresztelésekkel, zajlanak a tárgyalások, természetesen lesznek távozók, ahogyan érkezők is. Bízom benne, hogy a szakmai stáb összetételét mihamarabb nyilvánosságra tudjuk hozni, miként a játékoskeretet érintő további bejelentések is lesznek hamarosan. Tény, hogy a még sikeresebb nemzetközi szerepléshez tovább kell erősíteni a hátteret, ebben az irányban is folyamatosak az egyeztetések. Kszenija Ivanovics az egyik legprofibb és legjobb mentalitású sportoló, aki valaha a klub színeiben szerepelt, aki minden koncepcióba beleillik, ezért is volt kiemelten fontos a megtartása – fogalmazott Baran Ádám.

Annyi viszont már szerdán kiderült, hogy Dobi Edina, a csapat magyar klasszis centerének a sorsa még bizonytalan. A magyar válogatott keddi felkészülési mérkőzéséről ugyanis hiányzott a játékos. A szerdán a Magyar Röplabda-szövetség sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva Jan De Brandt szövetségi kapitány elmondta, a játékos talán nem is folytatja pályafutását. Hozzátette, hogy Dobi kisebb sérülésekkel küzd, ráadásul júniusban férjhez megy (tavaly decemberben jegyezte el párja, a korábbi NB I-es focista, az ugyancsak egri származású Csőke Gergely, akinek idén nyáron mondja ki a boldogító igent), továbbá tudomása szerint az sem biztos, hogy a kiváló center folytatni akarja játékos-pályafutását.

A válogatott a május 20-án kezdődő Európa Liga-sorozatra készül és az első szigetszentmiklósi mérkőzésen 4:0-ra legyőzte Izraelt a négy szettesre tervezett találkozón.

A találkozón a békéscsabaiak közül Molcsányi Rita, Szedmák Réka, Pekárik Eszter, Glemboczki Zóra és Nagy Eszter is játszott.

Magyarország–Izrael 4:0 (22, 22, 12, 14)

Magyarország: Tálas 3, Sándor 8, Nagy E. 8, Németh A. 3, Szűcs K. 9, Pintér 7. Csere: Molcsányi, Lékó (liberók), Bagyinka 1, Szedmák 4, Glemboczki 2, Villám 3, Szakmáry 13, Pekárik 6, Dékány 9. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában