szupermaraton

2018.05.28. 17:10

Több mint ezerötszázan indulnak a szupermaratonon

Hétfőn Békéscsabán, a Kupak Sörözőben sajtótájékoztatót tartott az AutoMobil Körös Kft. és a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club a hétvégi, 21. Békéscsaba—Arad—Békéscsaba Szupermaratonnal kapcsolatban. (Szponzorált tartalom.)

Verasztó Lajos

Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös Kft. cégvezetője köszöntötte a megjelenteket. Dr. Ferenczi Attila, városi tanácsnok, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke azt emelte ki, hogy a szupermaraton egy igazi családi, közösségi rendezvény, amelyen jól érzik magukat az emberek, ahol a sport örömmé válik. — Békéscsaba Európában is a legnagyobb kerékpáros városok közé tartozik, a lakosság huszonnégy százaléka rendszeresen használja ezt a közlekedési eszközt. Az elmúlt években több mint ezer kerékpáros vágott neki Békéscsabáról a 100 km-es távnak, az idén eddig már több mint ezerháromszázan jelentkeztek Ez a sportkapcsolat erősíti a két város közötti együttműködést a gazdaság, a kultúra terén is.

Tóth Sándor, mesteredző, a Kopp Békéscsabai AC ügyvezetője, versenyigazgató azt emelte ki, a városban járva sok helyen látja, hogy az emberek készülnek a szupermaratonra. — Húsz évvel ezelőtt egy édesanya egy hat éves kisfiúval jött el az első rendezvényre, akkor a gyermek azt mondogatta, hogy ő is szeretne majd indulni. Nos, a vágyak hamar teljesültek, hiszen a körünkben lévő kiváló futónk, Gregor Laci volt az a kisgyerek.

Fotó: Imre György

A továbbiakban arról beszélt az ügyvezető, hogy nagyon sok ember összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy minden zökkenőmentes legyen. Szólt a polgárőrök, a határőrizeti szervek, a rendezők és az érintett települések önkormányzati szakembereinek áldozatos munkájáról. — Az első napon Mezőkovácsházán van a kötelező pihenő, míg a másodikon Medgyesegyházán. Mindkét városban nagy szeretettel, programokkal várják a vendégeket.

Megtudtuk még a versenyigazgatótól, hogy az idén egyéniben tizenegyen vágnak neki a 200 km-es távnak, köztük a békéscsabai Görgényi András, akitől dobogó közeli helyezés várható. A tavalyi győztes a Kopp Békéscsabai AC versenyzője Szilágyi Szvetlana ezúttal egyéniben nem indul, a Frühwald csapatában szerepel majd. Az öt tagú váltóknál tizenhat férfi és nyolc női egység vág neki a távnak. A férfiaknál a ŠKODA csapata, a hölgyeknél a Frühwald az esélyes a végső győzelemre. A két tagú váltóknál hat duó, köztük egy női vág neki a két napos megmérettetésnek. A kerékpárosoknál eddig ezerháromszázhúszan adták le jelentkezésüket. Tóth Sándor végezetül elmondta, a rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt, és kérik hogy tartsák be a közlekedési szabályokat.

Prekop Zoltán, az AutoMobil Körös Kft. dolgozója arról beszélt, hogy már hetedik éve vesz részt a Szupermaratonon, az idén a ŠKODA kerékpáros csapatban heten vágnak neki a távnak. Szeretnének jól teljesíteni, és egyéniben az első kétszázban célba érni.

Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös Kft. cégvezetője: — A Porsche Hungaria által képviselt ŠKODA márka hosszú évek óta kiemelt támogatója a különféle sportágaknak és sporteseményeknek a helyi márkakereskedések aktív részvételével. A ŠKODA és a békéscsabai AutoMobil Körös immár harmadjára állt a „21. Szupermaraton, Kerékpáros és Görkori Túra” mellé, mint „A nemzetközi események kiemelt partnere” cím birtokosa. A Békéscsabai Atlétikai Clubot segítő támogatás mellett a ŠKODA márka a rendezvény szinte minden pontján megjelenik június 2-3-án Békéscsabától Aradig. A felvezető autók szerepét ŠKODA flotta látja el, s természetesen a versenybírók is a márka járműveivel közlekednek. A márkát képviseli az AutoMobil Körös kerékpáros csapata, valamint a ŠKODA hírét viszi a Békéscsabai AC felnőtt férfi futócsapata is.

A ŠKODA természetesen a versenyzők díjazásában is szerepet vállal. Valóban feltárul a ŠKODA világa a rendezvényen, ahol ezúttal megismerhető lesz a ŠKODA kerékpáros múltja és jelene. A Szupermaratonon megismerkedhetnek a résztvevők és a látogatók szinte a teljes ŠKODA választékkal, Mezőkovácsházán pedig – ahol a versenyzők pihenőjüket töltik – külön bemutatóval készülnek az AutoMobil Körösösök.

Gregor László, a ŠKODA váltó tagjától megtudtuk, az előző évihez képest egy helyen változik a csapat, dr. Kovács Mihály, a Békéscsaba 1912 Előre SE elnöke csatlakozott Tábor Miklóshoz, Szabó Sándorhoz, Varga Istvánhoz és Gregor Lászlóhoz. Céljuk az első hely megszerzése.

A tájékoztató végén Lipták Tímea, a ŠKODA kerékpáros csapat tagja mutatta be a ŠKODA által gyártott elektromos kerékpárt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában