fogathajtó verseny

2018.04.29. 20:22

Negyven fogat mutatta be versenyprogramját Mezőhegyesen

Nagy létszámú közönség előtt zajlottak a vasárnapi versenyek Mezőhegyesen.

Az április 28.- május 1. között Mezőhegyesen rendezett Nemzetközi Fogathajtó Versenyen vasárnap – a díjhajtás második napján – 25 kettes és 15 négyesfogat mutatta be a spanyol, francia, svéd, cseh és magyar tagokból álló rangos nemzetközi zsűri előtt versenyprogramját. A díjhajtást a kettesfogathajtóknál Pál Attila (ROU) nyerte, a négyesfogathajtóknál Dobrovitz József (HUN) zárta a legjobb eredménnyel a versenyszámot.

A nemzetközi négyesfogat mezőnyben startolt Dobrovitz József négyesfogathajtó-, és ifj. Dobrovitz József kettesfogathajtó csapatvilágbajnokunk. Kihívójuk a kiváló maraton- és akadályhajtó svájci Jérôme Voutaz, aki 2017/18-as világkupa-sorozat budapesti állomásán is megmérette magát és második lett, sőt a döntőben ezüstérmesként zárta az idei fedeles fogathajtó világkupát.

A kettesfogatok mezőnyében többek között a kétszeres csapatvilágbajnokunk, Nyúl Zoltán és a világbajnok ezüstérmes Hódi Károly állt starthoz.

A fogathajtás három száma – a díj-, a maraton és az akadályhajtás – közül a díjhajtás kevésbé látványos, főként a szakértő közönséghez szól.

Ezért különösen örvendetes és díjhajtó versenyeken csak elvétve fordul elő, hogy ez a versenyszám Mezőhegyesen nagyszámú szakmai- és nagyközönség előtt zajlott.

Eredmények-díjhajtás (vasárnap):

Kettesfogathajtás (nemzetközi):

Pál Attila (ROU) 54.39

Rákóczi Gergő (ROU) 54.51

Szabó Roland (HUN) 55.81

Négyesfogathajtás (nemzetközi):

Dobrovitz József (HUN) 45.42

Móró Lajos (HUN) 50.20

ifj. Dobrovitz József (HUN) 50.97

Hétfőn a Nemzetközi Fogathajtó Versenyen leglátványosabb számát, a maratonhajtást rendezik meg a mezőhegyesi lovaspályán, 10.00 órai kezdettel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában