Küzdősport

2018.03.15. 20:21

Címmérkőzések a Küzdelem Napja programjában

Az áprilisi budapesti 15. IKF kempo világbajnokságra és világkupára is eljuthat az a versenyző, amelyik jó eredményt mutat fel a pénteki Küzdelem Napja küzdősport gálán. A már több éves múltra visszatekintő gyulai eseményre ezúttal igyekeztek is erős párosításokat összehozni.

Gajdács Pál

Mint azt Niedermayer Zsolt főszervezőtől megtudtuk, elképzelések szerint a Küzdelem Napján nyolc-kilenc főmérkőzés és tíz-tizenkét előmérkőzésre kerül sor a gyulai Prohászka Zsolt Tornacsarnokban.

A mérkőzések tétje nem kicsi, ugyanis a 15. IKF kempo-világbajnokságára és -világkupára való kijutásért zajlik majd a küzdelem a full kempo és az amatőr MMA csaták során.

Három címmérkőzést rendeznek, a WFC MMA magyar bajnoki címéért a viadalra rendre nagyon felkészített sportolókat delegáló békéscsabai East Warriors képviseletében Vincze Krisztián küzdhet majd meg a címvédő szegedi Székács Ádámmal, és ugyanezen szövetség nemzetközi övéért száll ringbe a szintén east warriorsos Hocz Csaba és a bősi Hodosi Nikolas. Ezúttal az ökölvívás is programba került: a GBF szervezet nemzetközi bajnoki címéért a gyulai tollforgató, Bimbó Lajos és a nagykanizsai Detre Gábor vív meg. A feltörekvő ifjú tehetség, ifj. Surman Zoltán is ringe lép, aki Mucsi Imrével méri össze erejét.

Kempoban többek között a gyulai színeket képviselő Gyemengyi Ákos Medve Mártonnal (East Warriors) néz farkasszemet.

A párosításokat látva a K1 szabályrendszer követői is bízhatnak a nívós csatákban: a békéscsabai Energy Gym-et képviselő Mármarosi Patrik a romániai David Scurtuval, a budapesti Laska Tamás az aradi Jóni Mátéval csap össze. MMA-ban a romániai Suru Bogdan és Csibi Gergely (Halmi Team) egymásnak feszülése is érdeklődésre tarthat számot. Ismerős lehetnek a gálák nézőinek a csorvási Hári-testvérek (mindketten az East Warriors versenyzői), akik a WMMA-ban mérik össze tudásukat. Hunor a debreceni Pataki Attila, Botond a budapesti Bódi Lajos ellen. A felvezető mérkőzések során korosztályos kis harcosok is bemutatják tudásukat.

Az egész estét betöltő Küzdelem Napjának ültetőmérkőzései pénteken 17 órakor kezdődnek, már ekkor érdemes kilátogatni a Prohászka Zsolt Tornacsarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában