Teremfoci

2018.01.07. 18:57

Nyolcadik helyen végeztek a megyei játékvezetők

Pécsett rendezték meg a hétvégén a 13. Országos Sípmester Fesztivált, melynek keretében hagyományosan a megyék játékvezetőiből álló labdarúgó-válogatottak csaptak össze.

A torna első napján a csoportmérkőzéseket vívták a csapatok, a legjobb nyolc vasárnap a negyeddöntőben folytathatta, a többi résztvevőre pedig az addigi szereplésének megfelelően alsóházi helyosztó várt a 9–12., a 13–16., valamint a 17–20. helyért.

A tavalyi tornán csak a döntőben alulmaradó Békés legjobbjai előbb a zalaiak ellen játszottak, az Iványi Zoltán és Benyovszki Zoltán által felkészített alakulat Hanyecz Bence, Szelezsán és Lovas találataival magabiztos győzelmet aratott, majd Hanyecz és Lovas góljaival Veszprémet is felülmúlták. Jász-Nagykun-Szolnok ellen valóságos gálaelőadást tartottak a mieink. Hanyecz, Szelezsán, és Fekete is duplázott, de Barta, Medovarszki J., és Viczián is betalált. A csoportelsőségről döntő mérkőzés a hazaiak akarata szerint alakult, már kétgólos előnyben is voltak, viszont a vészkapus Lovas és Fekete eredményességével összejött az egyenlítés, ám a baranyaiak végül bevitték a mindent eldöntő találatot.

A Békés megyeiek eredményei. Békés–Zala 3–0, Békés–Veszprém 2–0, Jász-Nagykun-Szolnok–Békés 1–9, Baranya–Békés 3–2.

A csoport végeredménye: 1. Baranya 12 pont, 2. Békés 9, 3. Zala 6, 4. Veszprém 3, 5. Jász-Nagykun-Szolnok 0.

Másnap a felsőágon folytathatták a Békés megyeiek és megismétlődött a tavalyi finálé. A reggeli időpont a Vas megyeieknek feküdt jobban, akik ezúttal megérdemelten diadalmaskodtak 2–0 arányban. A mieink számára ezzel szertefoszlott az érmes remény. Az 5–8. helyért Hajdú-Bihar ellen Hanyecz és Mezei góljaival vezetett a csapat, ám a szomszédok egyenlítettek, majd a büntetőrúgásokat is megnyerték. A 7. helyért Győr-Moson-Soprontól 6–3-ra kikapott (a gólokat Barta, Fekete és Mezei rúgta) a viharsarki együttes és a 8. helyen zárt.

A megyei válogatott: Medovarszki István (kapus), Barta Tibor, Csatári Tibor, Fekete Zoltán, Hanyecz Bence, Lovas László, Medovarszki János, Mezei Máté, Sándor Gergő, Szelezsán György, Takács Tamás, Viczián Mátyás (mezőnyjátékosok). Edzők: Iványi Zoltán, Benyovszki Zoltán. Játékvezető: Belicza Bence. Csapatvezető: Hrabovszki András.

– Az első napot abszolút pozitívnak értékelem. Volt szerencsénk, jó időben rúgtuk a gólokat, és mérkőzésről-mérkőzésre jobban teljesített a csapatunk. A sorsolásunk lehetett volna kedvezőbb, sajnos hamar összekerültünk a címvédővel, amely idén is a fináléig menetelt a folytatásban. Kimaradtak a helyzeteink, és ahogyan az lenni szokott, az ellenfél megbüntetett bennünket. Talán ez a vereség kicsit kedvét szegte a társaságnak, hiszen titkon mindenki bízott a döntőbe jutásban. Az utolsó két mérkőzést is sportszerűen letudtuk, és azt gondolom, hogy a nyolc közé jutással az alapcélt elértük – hangzott Hrabovszki András csapatvezető villámértékelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában