Labdarúgás

2018.01.29. 15:49

Jamina: futás és meccs az első héten

Öthetes téli felkészüléssel vágott neki a közelgő tavaszi idénynek a Jamina SE megyei I. osztályú csapata, amely múlt hétfőn kezdte meg a munkát.

G.P.

Pozsár Gábor edző az első hétre eső gyakorlásokat a hosszú távú futásokra alapozta.

– Nem akartam túlságosan meghajtani a srácokat, hiszen munka és iskola mellett ez nem feltétlenül lenne ildomos, de edzeni azért kell, ráadásul a futás az alapja annak, hogy megfelelő erőállapotba kerüljünk, mert anélkül a megye egyben sem lehet érvényesülni – számolt be a munka menetéről Pozsár Gábor. A tréner hozzátette, hogy elismeréssel tartozik a játékosainak, akik pénz nélkül is teszik a dolgukat, és mindez becsülendő dolog a mai világban.

A kék-fehérek már túl vannak az első felkészülési mérkőzésükön, ami jól is sikerült, hiszen 6–1-re verték az Újkígyóst. A folytatásban szombatonként reggel 9-től a Kétegyházával, a Gyomaendrőddel és a Nagyszénással találkoznak.

– Sokan kezdtük az őszi idényt, mindez hozott némi lemorzsolódást, hiszen aki többet szeretett volna játszani, vagy leállt menet közben, vagy elvágyódik. Mások viszont a kevesebb játék ellenére is megmaradtak, nekik biztosan több lehetőséget tudok adni tavasszal a bizonyításra, hiszen Nyúl Gábor és Kovács Imre személyében akad két tartós sérültünk is – adott aktuális öltözői helyzetképet a tréner.

Bár nem mondta ki, konkrétan Danczik Pálra és Szabó Imrére utalt Pozsár Gábor, a középpályás még az idény közben leállt, utóbbi játékos pedig visszakívánkozik Békésre.

– Az igazolásokat tekintve vannak jelöltjeink és önjelöltek, de nagyon nem szeretnénk megbolygatni a csapatot, mivel pillanatnyi állapotában is képes kiharcolni a bennmaradást – tette hozzá a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik