Röpülj páva

2024.06.13. 10:48

Ők nyertek a sarkadi népdaléneklési versenyen

Nyolcadik alkalommal rendezte meg nemrég a Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár a Röpülj páva a sarkadi kistérségben című népdaléneklési versenyt a Sarkadi Általános Iskola Kossuth utcai székhelyintézményének kamaratermében.

Licska Balázs

Az intézmény Facebook-oldalán azt írták, hogy a versenyt öt korcsoportban hirdették meg az általános iskolásoktól a nyugdíjasokig, és arra 40 nevezés érkezett Sarkadról és vonzáskörzetéből. A résztvevők egy népdallal mutatkoztak be a zsűri előtt, idén Szabó Gyuláné, Czeglédi Andrásné és Csizmadia Lajosné kapott helyet a bírálók között.

Öt korcsoportban hirdették meg a versenyt, a helyezettek díjakkal térhettek haza. Fotó: Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár Facebook-oldala

Az egyes korcsoportokban a sarkadkeresztúri Varga Lilla, a sarkadkeresztúri Elek Nóra, a kötegyáni Bakucz Panni, a zsadányi Faragó Viktória és a gyulai Bujdosó Tünde nyert. A helyezettek arany-, ezüst- és bronzdíjjal térhettek haza, az elsők pedig egy évre elvihették a vándorserleget is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!