Kápolnásnyéken nyílik tárlat műveiből

2024.05.23. 13:51

Hamarosan bemutatják a kondorosi születésű Kepenyes Pál műveit

A képzőművészeti berkekben világszerte elismert, kondorosi születésű, és a kondorosi temetőben nyugvó Kepenyes Pál kiállítása május 28-án, kedden 16 órakor nyílik meg Kápolnásnyéken, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Halász Gedeon Eseményközpontban.

Nyemcsok László

Kepenyes Pál

Forrás: Facebook

A napfény szerelmese című tárlat június 19-ig látogatható. Kepenyes Pál egyedi stílusával, látásmódjával érdemelte ki a hazai és nemzetközi elismertséget. Paluska Zoltán, a kondorosi Legendák Földje Közhasznú Alapítvány képviseletében elmondta, Kepenyes Pál acapulcói házukban, élete utolsó perceiben azt suttogta feleségének, Luminak, hogy Magyarországra akar menni, mert az az ő hazája, Kondoros pedig a szülőföldje.

– Szerte az országban megismertetjük a közönséggel a világhírű képzőművész alkotásait – hangsúlyozta Paluska Zoltán. – Ennek következő állomásaként érkezik Kápolnásnyékre május 28-án a tárlat. Paluska Zoltán hozzátette, Kepenyes Pál egyedi stílusával, látásmódjával érdemelte ki a hazai és nemzetközi elismertséget.

A kápolnásnyéki kiállítást Schmidt Mária, a budapesti Terror Háza Múzeum főigazgatója nyitja meg. Köszöntőt mond L. Simon László, József Attila-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. Közreműködik Miklósa Erika, Magyar Szent István-renddel kitüntetett, Kossuth-díjas operaénekes. Kísérik: Balogh Ádám és Balogh Máté, a székesfehérvári Hermann Zeneiskola diákjai. A kiállítást a közönségnek Megyeri János kurátor mutatja be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!