ASzakkör

2024.05.25. 08:29

Bemutatkoznak a gádorosi kreatív közösségek

A Nemzeti Művelődési Intézet által a településen támogatott szakkörök kiállítása látható péntektől a gádorosi könyvtárban. A megnyitóra, a lelkes asszonyok munkáira sokan kíváncsiak voltak.

Csete Ilona

A Justh Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár Gádoros kulturális és közösségi központja. A számos rendezvény egyike az éppen most megnyitott alkotói közösségeknek a kiállítása.

ASzakkör, kézművesek, kiállítás
Dr. Szilágyi Tibor bejelentette, az aktivitásra tekintettel, lesz folytatás Gádoroson. A szerző felvétele

A Nemzeti Művelődési Intézet ASzakkör elnevezésű programja 2021-ben indult el, azzal a célkitűzéssel, hogy hozzájáruljon a közösségépítéshez, a helyi identitás erősítéséhez, a szemléletformáláshoz, hogy ráirányítsa a figyelmet a meglévő értékekre. 

– Gádoroson 2023-ban a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával ismét több szakkör tevékenysége elindulhatott – hangzott el a megnyitón. Higyed-Horváth Viktória elmondta, a településükön hat szakkör működik állandó jelleggel (kötés gyönggyel, papírfonás, gyöngyfűzés, csipkeverés és két hímző). Ezeknek a szakköröknek a munkáiból rendezték be a tárlatot.

A  Dr. Hidasi Nyugdíjas Egyesület Dalköre is színesítette a megnyitót. A szerző felvétele

A megnyitón dr. Szilágyi Tibor polgármester bejelentette, a folytatás garantált.

– A Covid utáni mélabús helyzetéből sorra fogalmazták meg igényeiket a településünkön a kreatív asszonyok. És mára ilyen szép dolgokat készítenek, azt látom, esténként is van forgalom a könyvtárban. Nem csak a közös érdeklődés, a kétkezi tevékenység miatt jók ezek az összejövetelek. Közösséget építenek, a valahova tartozás érzését erősítik. Jó hír, a Nemzeti Művelődési Intézettel folytatjuk az együttműködést – jelentette be a polgármester, majd a szakköri tagoknak és a Dr. Hidasi Nyugdíjas Egyesület Dalkörének, akik műsorukkal tették még színesebbé a megnyitót, rózsával kedveskedett.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!