Meglepte a Nemzet Színészét

2024.04.24. 06:58

Bodrogi Gyula Csendes-képet választott 90. születésnapjára

Bodrogi Gyulával, a Nemzet Színészével régi, jó barátságot ápol Csendes Ferenc békéscsabai képzőművész. Nem véletlen tehát, hogy a budapesti Rendőrpalotában egy Csendes-festményt választott Bodrogi Gyula a 90. születésnapjára.

Nyemcsok László

A Rendőr Képzőművészek Kiállítása ismét a lehető legméltóbb környezetben, a budapesti, Teve utcai Rendőrpalotában nyílt meg több mint 50 rendőr képzőművész és Bodrogi Gyula személyes jelenlétében a minap. A békéscsabai Csendes Ferencnek – aki nyugdíjas rendőr és a Magyar Kultúra Lovagja – három alkotását választották be a biennálé anyagába. A tárlaton a festmények mellett többek között szobrok, fotók, fafaragások is láthatók.

bodrogi gyula, csendes ferenc, rendőrök, kiállítás
Bodrogi Gyula Németh János Antaltól, a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnökségi tagjától vette át Csendes Ferenc festményét Fotó: Csendes Ferenc Festőművész/Facebook

Bodrogi Gyula rácsörgött telefonon

Családi okokból Csendes Ferenc személyesen ugyan nem tudott részt venni a kiállítás megnyitóján, de ezt követően pár perccel már csörgött is a telefonja, a vonal túlsó végén Bodrogi Gyula volt.

– Te vagy az, Csendes Feri? – kérdezte a művész, aki a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesületnek a tiszteletbeli elnöke is. Mielőtt a csabai alkotó válaszolt volna, Bodrogi már folytatta: megint nagyot alkottál, kiszúrtam az egyesület felajánlásaként a nekem legjobban tetsző festményt a születésnapomra, hát, megint a tied volt.

Csendes Ferenc elmondta, könnyek szöktek a szemébe, miután Bodrogi Gyulával beszélt, ugyanis nemcsak barátja, hanem nagy tisztelője is. Kiemelte, a Nemzet Színésze a Fények játéka a város felett című festményét választotta, és telefonon keresztül is sok boldogságot kívánt Bodrogi Gyulának 90. születésnapja alkalmából. Ahogy Csendes Ferenc fogalmazott, években egy tízessel van lemaradva az általa nagyon tisztelt Bodrogi Gyulától.  

A csabai művész szólt arról is, a rendőrség pozitív megítélését elősegítő, továbbá a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesületben hosszú ideje végzett közösségépítő tevékenységéért korábban díszoklevelet vehetett át a Teve utcai kiállításon, és erre is nagyon büszke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában