Művelődési központ

2024.03.17. 19:30

Ilyen programok várhatók idén Vésztőn

Milyen programok várhatók idén Vésztőn – ez is szóba került a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, amikor a grémium jóváhagyta a Sinka István Művelődési Központ, Népfőiskola és Városi Könyvtár idei munkatervét, szolgáltatási tervét és programtervét.

Licska Balázs

A tervek szerint március 23-án rendezik meg a húsvéti sokadalmat, április 30-án és május 1-jén a majálist, május 26-án a városi gyereknapot. A városnapokat július 5-én és 6-án szerveznék meg, míg a Mágori Fesztivált augusztus 20-a előtt.

rendezvények, Vésztőn, idén, fesztivál
A disznótoros fesztivál is a város jelentős eseményei közé tartozik, amelyet a napokban rendeztek meg a művelődési központ mellett. Fotó: Bencsik Ádám

Csősz Ferenc, az intézmény igazgatója szerint aktívak a közösségek, újabbak alakulnak, és az intézmény segíti is őket a működésben. Egy hasonló nagyságú településhez képest 40-50 százalékkal több program van Vésztőn.

Karakas Anikó polgármester szerint az önkormányzat és az intézmény is nyitott a kezdeményezésekre; míg dr. Mike László alpolgármester azt emelte ki, hogy Vésztő büszke lehet a rendezvényeire, amelyek a város vonzerejét ugyancsak növelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában