Békéscsaba

2024.03.10. 12:03

Kétszázéves a nagytemplom, énekeseket várnak

A békéscsabai Evangélikus nagytemplomot kétszáz évvel ezelőtt, 1824. június 29-én szentelték fel. A jubileumra kétnapos ünnepségsorozatot tervez az egyház.

Dinya Magdolna

A jeles alkalom méltó megünnepléséhez Kutyejné Ablonczy Katalin és Rázga Áron több karvezetővel összefogva egy nagy, városi kórust szervez a Bartók Béla Vegyeskar, a Calandrella Kamarakórus, a Chopin Kórus, a Békéscsabai Evangélikus Vegyeskar és a Katolikus Énekkar tagjaiból. A kórusba, amely az ünnepen a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar kíséretében szólal majd meg, várnak minden énekelni szerető békéscsabait!

Microphone,On,A,Stand,In,Front,Of,Mens,Choir,Members
Városi kórust szerveznek Békéscsabán. Illusztráció:  shutterstock

Hat évvel ezelőtt Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulóján – 300 év 300 hang elnevezéssel már volt hasonló kezdeményezés, akkor több száz kórustag és zenész szólalt meg együtt a nagytemplomban.

Most újra szeretettel hívnak minden olyan békéscsabai embert az ünnepi összkarba, aki részese szeretne lenni a felemelő jubileumnak, és részt tud venni a próbákon. Az első találkozó március 11-én, 19 órától lesz a Csabagyöngye Kulturális Központban, azt követően minden hétfőn 19 órától próbál a kórus, amelyhez lehet csatlakozni.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!