Koncert

2024.03.23. 10:01

Bach zenéket játszottak a csabai vasútállomáson – videóval

Immár tizedik alkalommal rendezték meg a Bach Mindenkinek Fesztivált. Ennek keretében Békéscsabán is ingyenes komolyzenei koncerttel várták az érdeklődőket pénteken délután.

Dinya Magdolna

A ma már országosan a legnagyobb, ingyenesen látogatható komolyzenei programsorozat részeként Békéscsabán is koncertet adott az Alföld Quartet. 

komolyzene, fesztivál, Bach, vasútállomás
Bach zenéjét hallhatták a vasútállomáson. Ördög Ágnes, Szomorné Budai Mariann és Szomor István zenélt. Fotó: Beol.hu

A Johann Sebastian Bach születésnapjához kötődő flashmobról Ördög Ágnes hegedűművész elmondta, a Bach Mindenkinek Fesztivál egy országos lefedettségű rendezvénysorozat. Próbálnak olyan helyszíneken fellépni, amik talán egy kicsit meglepőbbek és különlegesebbek. Innen jött az ötlet, hogy vasútállomáson is bemutassák a komolyzene szépségeit. 

Tizenkét éve működik a vonósnégyesük, az Alföld Quartet, azonban a barokk korban nem négyen, hanem hárman játszottak együtt, ezért ebből az alkalomból szintén csak hárman adnak elő. Céljuk, hogy minél több embert megszólítsanak a zenével, és szélesebb közönség találkozhasson Bach lenyűgöző művészetével.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában