Foglalkozás

2024.02.25. 07:07

Guruló és világító robotokat építettek a Békés Megyei Könyvtárban

Robotot készítettek egy speciális építőkészlet elemeiből, majd úgy programozták, hogy egy gombnyomásra előre menjen és világítson – erről szólt az a foglalkozás, amelyet szombaton tartottak a Békés Megyei Könyvtár alkotóműhelyében, a Digilaborban több fiatal számára.

Licska Balázs

Kertész Zoltán, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, hogy a foglalkozáson egy nagyon egyszerű robot megépítése volt a feladat. A kinézetet a gyermekek és az őket kísérő szülők, nagyszülők fantáziájára bízták, a lényeg mindössze az volt, hogy legyen arca, legalább két kereke, legyen rajta egy lámpa és egy nyomógomb; valamint képes legyen a helyváltoztatásra.

robot, könyvtár, foglalkozás, békés
Guruló és világító robotok születtek. 
Fotó: Bencsik Adam

Ezt követően egy olyan kódot írtak blokkalapú programnyelv segítségével, hogy gombnyomásra a robot előre menjen és világítson. Mint mondta, egy leegyszerűsített programnyelvről van szó, de lehet vele alkotni, és aki kedvet kap és szeretne, ez alapján később el tud mélyedni a programozás világában. 

Hozzátette: az elmúlt időszakban havonta tartottak a Békés Megyei Könyvtárban robotos, kódolós foglalkozásokat gyermekeknek, és ezt a rendszerességet szeretnék a jövőben is megőrizni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában