Gyűjtemény

2024.02.20. 10:17

Régi képekből nyílt kiállítás Mezőmegyeren – videóval

Békéscsabán az Arany János Művelődési Házban „Emlékek a régi Mezőmegyerről” címmel nyílt fotó- és emléktárgy kiállítás.

Dinya Magdolna

Április 9-ig tekinthető meg a mezőmegyeri kiállítás. Képünkön

Fotó: Dinya Magdolna

Kolarovszki Csaba elmondta, hogy Mezőmegyer életét bemutató régi fényképek láthatóak a gyűjteményében, melyek 1927 és 1970 között készültek.

Ezeket a képeket a környéken élő emberektől kaptam. Én is itt nőttem fel, ezért különösen fontos számomra a hely történelme. Hobbi szinten foglalkozom a régi képek gyűjtésével, a kiállításon a digitalizált másolataik tekinthetőek meg 13x18-as méretben. A cél, hogy megmutassuk Mezőmegyer múltját és hagyományait, valamint emléket állítsunk az ott élő embereknek és az elmúlt évtizedeknek. A képek segítségével visszatekinthetünk arra, hogyan éltek és dolgoztak Mezőmegyeren az elmúlt időkben – részletezte.

A helytörténeti kutatások tovább színesítették a kiállítást. Domokos Ferenc által például betekintést nyerhetünk a második világháború idején lezuhant repülőgépek történetébe is. A tárlat tehát nemcsak a képek szépségével és érdekességével vonzza a látogatókat, hanem azt is üzeni, hogy fontos emlékezni a múltra és megőrizni a helyi hagyományokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában